Ειδήσεις

Ημερίδα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας


Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct σε συνεργασία με το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και το Δίκτυο Εθελοντικών Οργανώσεων Θεσσαλίας, την Α/Βάθμια και Β/Βάθια Εκπαίδευση διοργανώνουν επιμορφωτική ημερίδα, με ελεύθερη είσοδο για όλους, με θέμα: «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Οι Διοργανωτές αναγνωρίζοντας την ανάγκη ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για την ορθολογική διαχείριση των ενεργειακών πόρων, επιδιώκουν με την ημερίδα την ενημέρωση των πολιτών σε επίκαιρα θέματα ενεργειακής αξιοποίησης των ανανεώσιμων φυσικών πόρων, την προσέγγιση σύγχρονων κατευθύνσεων της ενεργειακής εκπαίδευσης, καθώς και τη δυνατότητα ανάπτυξης κοινωνικής επιχειρηματικότητας πάνω στον τομέα των ΑΠΕ.

Το περιεχόμενο της επιστημονικής Ημερίδας αναφέρεται σε θέματα, όπως ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βιώσιμη ανάπτυξη, Ενεργειακοί Συνεταιρισμοί στην Ευρώπη, Κοινωνική Επιχειρηματικότητα-Νέες Θέσεις εργασίας στις Α.Π.Ε., Σύγχρονες Τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας σε καλλιέργειες υπό κάλυψη -ADAPT2CHANGE,η περίπτωση του Ημίκλειστου Θερμοκηπίου, εκπαιδευτικά πακέτα του ΚΑΠΕ για την ενέργεια, εφαρμογές ΑΠΕ σε σχολικές μονάδες, εκπαιδευτικά προγράμματα Κ.Π.Ε. για την ενέργεια, ενεργειακή διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Λάρισας κ.ά.

Για τον λόγο αυτό έχουν προσκληθεί έγκριτοι εισηγητές , όπως οι:
• κ. Γιώργος Τσομπάνογλου -Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου και ΕΑΠ
• κ. Κων/νος Κίττας -Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
• κ. Γιακουμέλος Λευτέρης, Φυσικός, συνεργάτης τμήματος εκπαίδευσης, Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-Εθνικός Φορέας (Κ.Α.Π.Ε.)-ΑΘΗΝΑ
• κ. Βασίλης Καραγιάννης MSc Χημικός Μηχανικός, Προϊστάμενος Τμήματος Συντονισμού Εναλλακτικής Διαχείρισης & Περιβάλλοντος Δήμος Λαρισαίων
• κ. Ντάνης Αντώνης, Υπεύθυνος Κ.Π.Ε. Μουζακίου
• κ. Παπαβασιλείου Χρήστος, Υπεύθυνος ΚΠΕ Τρικκαίων- Περτουλίου
• κ. Σπανός Κώστας, Μέλος Π.Ο. ΚΠΕ Κισσάβου – Ελασσόνας

Οι δραστηριότητες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016 στις 6.00-9.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο ΔΙΟΝΥΣΟΣ στη Λάρισα. (Διεύθυνση: Λ.Κατσώνη & 23ης Οκτωβρίου -ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΛΕΦ. 2410-230101-4, E-Mail: info@dionissoshotel.gr )

Tο επιμορφωτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε μέλη ΜΚΟ, σε ανεξάρτητους επιστήμονες, καθώς και σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και ενεργειακής αξιοποίησης φυσικών πόρων, με ελεύθερη είσοδο.
Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του Δικτύου “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ( https://www.diktioelassonas.gr/?cat=318).

Προηγούμενο άρθρο Στην 21η Χορωδιακή Συνάντηση η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης λειτουργεί ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσαριτσάνης