Ειδήσεις

Παραμένει το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Πυργετό


Η έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας αλλά και της προσωπικής παρέμβασης του δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου τόσο σε στελέχη της διοίκησης του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος όσο και σε ανώτερα κυβερνητικά κλιμάκια, προκαλεί ανακούφιση στους κατοίκους του δήμου και ταυτόχρονα αναδεικνύει τη δυναμική και την ισχύ που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση στην προ- σπάθεια προάσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών της.
Ο Δήμαρχος Τεμπών να θυμίσουμε ειχε αποστείλει και επιστολή στην διοίκηση της τράπεζας που αναφέρει:

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα αγανάκτησης και πικρίας των συνδημοτών μου, επιθυμώ μαζί με αυτά να εκφράσω και την προσωπική μου διαμαρτυρία για την ουσιαστική κατάργηση του καταστήματος στον Πυργετό.
Η τοπική αυτοδιοίκηση αποδυναμώνεται καθημερινά, κυρίως όμως αποδυναμώνεται ο πληθυσμός των τοπικών κοινωνιών τον οποίο κληθήκαμε και καλούμαστε να εξυπηρετούμε. Παρακαλούμε λοιπόν πριν την οριστική σας απόφαση να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:
Το κατάστημα Πυργετού εξυπηρετεί περισσότερα από 20 Δημοτικά Διαμερίσματα (Πυργετός, Ραψάνη, Αιγάνη, Κρανιά, Παραλία Αιγάνης, Καστρί Λουτρό, Μεσάγγαλα, Παραλία Κουλούρας, Παλαιόπυργος, Ομόλιο, Στόμιο, Καρίτσα, Κόκκινο Νερό, Σ.Σ. Ραψάνης, Νέοι Πόροι, Πλαταμώνας, Παλαιοί Πόροι, Παλαιός Παντελεήμονας, Παντελεήμονας, Σκοτίνα, Γόννοι, Αμπελάκια κα).
Ο αριθμός των ατόμων που εξυπηρετεί υπερβαίνει τους 20.000 πολίτες ενώ την περίοδο του καλοκαιριού λόγω της ύπαρξης των παραλιών και του εποχικού πληθυσμού υπερβαίνει τους 60.000 κατοίκους.
Η σκέψη για κατάργηση του παραπάνω καταστήματος θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες των Δήμων (Τεμπών, Αγιάς, Δίου-Ολύμπου). Η αναστάτωση αυτή θα είναι ακόμα μεγαλύτερη τώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι δηλώσεις κτηματογράφησης του Δήμου Τεμπών, καθώς έδρα του κτηματολογίου έχει επιλεγεί ο Πυργετός λόγω της ύπαρξης του συγκεκριμένου καταστήματος. Πληροφοριακά τα δικαιώματα δηλώσεων υπερβαίνουν κατά πολύ τις 150.000 και γίνεται εύκολα αντιληπτό ο όγκος των παραβόλων και ο αριθμός των ανθρώπων που θα εξυπηρετηθούν από το κατάστημα.
Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την έντονη αγροτική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής καλύπτοντας δυναμικές καλλιέργειες όπως ακτινίδιο, ελιά, κρασί, αμπέλι, κάστανο αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της παραλίας και των τουριστικών καταλυμάτων. Άρα γίνεται κατανοητό ότι μπορεί να γίνει αρωγός του διπόλου αγροτικής-τουριστικής ανάπτυξης στα πλαίσια της ύπαρξης δομών και υποδομών που εξυπηρετούν τους κατοίκους, ενισχύουν την συγκράτηση του πληθυσμού και τονώνουν την τοπική οικονομία.

Προηγούμενο άρθρο Στη μάχη των Πανελλαδικών 7.153 Θεσσαλοί μαθητές
Επόμενο άρθρο Εργασίες διαγράμμισης στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας