Ειδήσεις

Δυο ιδέες από τη Λάρισα στη ΝASA της Αμερικής


Η Λάρισα για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι μπορεί να καινοτομεί και να συμμετέχει στις παγκόσμιες εξελίξεις. Συγκεκριμένα, το σαββατοκύριακο (23 και 24 Απριλίου 2016) διοργανώθηκε με επιτυχία στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής ο Διεθνής Διαστημικός ΔιαγωνισμόςNASA Space Apps Challenge.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες και βίντεο γεμάτα έμπνευση σχετικά με το διάστημα, τις τεχνολογικές καινοτομίες, την επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα.
Στον διαγωνισμό που ακολούθησε δύο ομάδες με τις καινοτόμες ιδέες τους, προκρίθηκαν για να αξιολογηθούν στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαζί με καινοτόμες προτάσεις από 61 χώρες και μία ομάδα μέσα από το εικονική πλατφόρμα με μία ιδέα γενικής έμπνευσης.Επίσης, ξεχώρισε και μια πρόταση η οποία υποβλήθηκε στο διαδίκτυο και η οποία θα τεθεί σε παγκόσμια διαδικτυακή ψηφοφορία.Οι ιδέες που ξεχώρισαν ήταν:
1ο Βραβείο:“SpaceGravitySuit” – Δημιουργία νέας, καινοτόμας στολής για τους αστροναύτες με στοιχεία βιομιμητισμού(ΟμάδαSpaceGravitySuit -Έλενα Βελή,Βασιλαπόστολος Ουρανής, Στεφανούλη Βασιλική,Προφητηλιώτης Γιώργος, Γιώργος Ντάλης).Για περισσότερες πληροφορίες (https://2016.spaceappschallenge.org/challenges/space-station/astrocize/projects/space-gravity-suit)
2ο Βραβείο:“IKARUSNOT” – Δημιουργία εφαρμογής διάγνωσης της πιθανότητας ακύρωσης ή μη των πτήσεων αεροπλάνων με βάση τις καιρικές συνθήκες (Ομάδα IKARUS NOT – Ευαγγελία Παππά, Νικόλαος Μαρίνος, Αλεξάνδρα Καραθάνου). Για περισσότερες πληροφορίες(https://2016.spaceappschallenge.org/challenges/aero/clear-for-take-off/projects/ikarus-not)
3οΒραβείο:“PADMA” Worldwide Virtual Neighborhood (χωρίς δικαίωμα κρίσης από τη NASA)
Από τις υπόλοιπες εφαρμογές γενικής έμπνευσης που δεν κάλυπτε κάποια πρόκληση της NASA και καλύτερης ιδέαςvirtual που μπορεί να βελτιώσει προκλήσεις τις ανθρωπότητας και του κόσμου ήταν το Padma. (Ομάδα Padma – Βασίλειος Κορομπίλιας, Κωνσταντίνα Γρηγοροπούλου). Για περισσότερες πληροφορίες (https://padma.dvrgnt.org/)
Ο Βιομιμητισμός Ελλάδος έρευνα και καινοτομία που ήταν ο επίσημος διοργανωτής καθώς και το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας που υποστήριξε τη διοργάνωση ανανέωσαν το ραντεβού με τη NASA για του χρόνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τη φετινή εκδήλωση υποστήριξε, επίσης, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και χαπιών
Επόμενο άρθρο Mε τον Δήμαρχο Τεμπών Κώστα Κολλάτο το νέο ΔΣ του ΣΘΕΒ