Ειδήσεις

Μάξιμος: Ακόμη να χορηγηθούν αντιφυματικά εμβόλια σε μαθητές!


Την «απαράδεκτη καθυστέρηση» εμβολιασμού των μαθητών της Α΄ Δημοτικού για τη φυματίωση, καυτηριάζει με ερώτηση που συνυπογράφει ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, προς τους υπουργούς Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό και Παιδείας κ. Νίκο Φίλη.
Η ερώτηση, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο, αναφέρει ότι «κάθε χρόνο πραγματοποιείται το πρόγραμμα εμβολιασμού για τη φυματίωση, στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων. Σύμφωνα με το «Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για την Ελλάδα» του Υπουργείου Υγείας, το αντιφυματικό εμβόλιο (BCG), αφού προηγηθεί η φυματινοαντίδραση MANTOU, πρέπει να γίνεται στην ηλικία των 5 και 6 χρονών.
Κατά συνέπεια, τα εμβόλια γίνονται κάθε χρόνο στη Πρώτη Δημοτικού στα σχολεία, μεταξύ Οκτωβρίου και Φεβρουαρίου κάθε σχολικού έτους. Μολονότι από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα έχουν περάσει 6 μήνες, και παρά τις συνεχείς οχλήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών των νομών προς τις υπηρεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων, δεν έχει δοθεί καμία πειστική εξήγηση για την απαράδεκτη καθυστέρηση της χορήγησης εμβολίων».
Κατόπιν τούτων οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς:
Αν θα γίνουν φέτος οι εμβολιασμοί για τη πρόληψη της φυματίωσης στα παιδιά της συγκεκριμένης σχολικής περιόδου.
Αν γνωρίζουν τις συνέπειες της μη χορήγησης εμβολίων, σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες, δεδομένης και τις διαμορφούμενης κατάστασης λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν αυτή την εποχή στη χώρα μας,
Αν προτίθενται να δράσουν προκειμένου να χορηγηθούν άμεσα τα εμβόλια στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Χώρας.
Αν θα αναζητηθούν ευθύνες για αυτή την ανεκδιήγητη και απαράδεκτη παράλειψη, η οποία συναρτώμενη με τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουνε προκύψει, θέτει σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών της Χώρας μας.

Προηγούμενο άρθρο Ακολουθώντας το Νυμφίο της Εκκλησίας από την παιδική χορωδία “musicArte” Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλίας με τον Υφυπουργό κ. Χαρίτση