Ειδήσεις

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Συλλέγω Εμπειρίες» που υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου. Περισσότερα από 100 παιδιά των δύο νηπιαγωγείων και του δημοτικού σχολείου της Νίκαιας παρακολούθησαν τα 5 εκπαιδευτικά εργαστήρια που διοργανώθηκαν ανάλογα με την ηλικία των παιδιών προσφέροντας μια διαφορετική κάθε φορά εμπειρία ανάγνωσης όπως την εμπειρία του «να διαβάζεις στο σκοτάδι» ή «να μικραίνεις και να μεγαλώνεις μέσα στα βιβλία». Ακόμη, έπαιξαν με την ποίηση, ήρθαν σε επαφή με την τέχνη μέσα από τα βιβλία και ανακάλυψαν τη μαγεία της μεταφοράς μιας ιστορίας στην οθόνη. Το πρόγραμμα υποστηρίχτηκε από τις πολλές εθελόντριες της Βιβλιοθήκης που στηρίζουν με αγάπη και συνέπεια τις δράσεις της και είναι οι :Πατρούλα Χριστοδούλου, Βούλα Παπαποστόλου, Μαίρη Βότση, Ρέα Τσιάχα, Ανθή Μπλιάτσιου, ΣταθούλαΠρίντζιου, Γιώτα Σαμαρά, Βάσω Ζέρβα, Κατερίνα Νασιακοπούλου, Στέλλα Μπουμπουγιατζή, Βασιλική Πιλάτου, Χρυσή Στρούλια, Μυρτώ Παπακωνσταντίνου, Πόπη Καραλαριώτη και Ειρήνη Ζιαβλιάκη- Καισούδη. Το πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες» διοργανώνεται από το δίκτυο Βιβλιοθηκών FutureLibrary σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ),στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».
Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία του κοινού, και κυρίως της νέας γενιάς, με τη φιλοσοφία, τους σκοπούς και τις δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τονίζοντας τη σημασία της ελεύθερης πρόσβασης όλων των ανθρώπων στην τέχνη, την παιδεία και τον περιβαλλοντικό πολιτισμό. Η μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος είναι το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), στην Αθήνα, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2016. Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα RenzoPiano, βρίσκεται στη λεωφόρο Α. Συγγρού στην συνοικία της Καλλιθέας και περιλαμβάνει τις νέες εγκαταστάσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και το πάρκο Σταύρος Νιάρχος.
Η Βιβλιοθήκη της Νίκαιας προετοιμάζεται τώρα για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 με δράσεις που θα ξεκινήσουν από τις 15 Ιουνίου, υπό την ευθύνη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Το θέμα της φετινής εκστρατείας είναι Γίνε Εξερευνητής του Κόσμου και τα παιδιά θα πάρουν μέρος σε ένα παιχνίδι που θα αναδείξει δεινούς εξερευνητέςτου βιβλίου και όχι μόνο, ενθαρρύνοντας τα να γνωρίσουν με τον δικό τους τρόπο τον κόσμο….

Προηγούμενο άρθρο Ενεργοί Πολίτες Λάρισας : Σπέρνουμε … αγάπη
Επόμενο άρθρο Ξενάγηση στα Βυζαντινά Ψηφιδωτά του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας