Ειδήσεις

Επίσκεψη Παπαδόπουλου στο Κ.Π.Α.Α. «Ο Αριστεύς»


Την Δευτέρα στις 11-04-2016 ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε το παράρτημα Α.μεΑ. Λάρισας «Ο ΑΡΙΣΤΕΥΣ» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, στην Γιάννουλη, όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο του Δ.Σ. κα. Δήμητρα Ριζούλη. Κατά την συνάντηση ο βουλευτής ενημερώθηκε από την κα. Ριζούλη για τις δομές και την λειτουργία του Κ.Κ.Π.Π.Θ καθώς και για το έργο και την προσφορά του στην κοινωνία της Λάρισας και γενικά στην περιφέρεια της Θεσσαλίας.
Η κα. Ριζούλη συγκεκριμένα, έθεσε στον κ. Παπαδόπουλο ορισμένα ζητήματα που αφορούν στην λειτουργία του Κ.Κ.Π.Π.Θ όπως η σημαντική έλλειψη προσωπικού, η έλλειψη οργανισμού του ΚΚΠΠΘ που αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τη λειτουργία του Κέντρου αλλά και ο ορισμός του ΚΚΠΠΘ ως Δικαστικού Συμπαραστάτη.
Ο βουλευτής από την πλευρά του αναγνώρισε την τεράστια συμβολή του Κέντρου στα άτομα με αναπηρία δηλώνοντας ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τα άτομα με αναπηρία καθώς έχουν το δικαίωμα να απολαμβάνουν μέτρων που εξασφαλίζουν την αυτονομία, την επαγγελματική ένταξη και τη συμμετοχή τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας. Η στάση μας απέναντι στα άτομα με αναπηρία είναι ο δείκτης πολιτισμού της κοινωνίας μας. Η ανθρώπινη ευαισθησία και η αλληλεγγύη προς αυτούς τους ανθρώπους μακριά από προκαταλήψεις, οφείλουν να γίνουν βασικά στοιχεία της πολιτείας .»
Επιπλέον, ο κ. Παπαδόπουλος αναγνώρισε το δύσκολο και ιδιαίτερο έργο των εργαζομένων, οι οποίοι συμβάλλουν καθημερινά στην ομαλή ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνία ως ισάξια μέλη της. Τέλος, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα αιτήματα στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προκειμένου τα κέντρα κοινωνικής πρόνοιας να μπορέσουν να επικεντρωθούν στην αποστολή τους με όσον το δυνατόν λιγότερα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου με τον Κώστα Αγοραστό
Επόμενο άρθρο Απίστευτη κομπίνα στον Τύρναβο: Ζευγάρι Ρομά έκλεψε 400 χιλ. από το δημόσιο από επιδόματα πολυτεκνίας - Μένουν στους Σοφάδες Καρδίτσας