Ειδήσεις

Τον Μάρτιο του 2017 σε λειτουργία οι Σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα


Τον Μάρτιο του 2017, εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθούν οι σήραγγες των Τεμπών που εντάσσονται στον ΠΑΘΕ, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε την περιοχή συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Τεμπών, Κ. Κολλάτο.
Παράλληλα ανέφερε ότι τον ερχόμενο Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι εργασίες για δημιουργία κόμβου στο ύψος του Πυργετού, έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα του δήμου Τεμπών, ώστε να εξασφαλιστεί η περαιτέρω αξιοποίηση της κοιλάδας των Τεμπών ως αυτόνομου τουριστικού προορισμού. Μάλιστα, προς τούτο υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη, την οποία ο δήμος Τεμπών και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν ως στόχο να εντάξουν στο νέο ΕΣΠΑ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης και η δημιουργία ενδιάμεσου σταθμού του προαστιακού στην Ιτέα – έργο για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί η περιβαλλοντική μελέτη.
Όσον αφορά δε, στο θέμα κόστους των διοδίων που απασχολεί ιδιαίτερα τους κατοίκους της γύρω περιοχής, ο κ. Δέδες ανέφερε ότι το υπουργείο διαπραγματεύεται με τους παραχωρησιούχους, προκειμένου να υιοθετηθεί σύστημα χρέωσης ανά χιλιόμετρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση εργασίας αντιπεριφερειαρχών και εντεταλμένων συμβούλων τουρισμού των Περιφερειών
Επόμενο άρθρο Εθελοντικές δράσεις καθαρισμού στην Περιφέρεια Θεσσαλίας