Ειδήσεις

Μάξιμος : Οι αλλαγές στην Παιδεία χρειάζονται εθνική συνεννόηση


«Ο τομέας Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας είναι ανοικτός στις προτάσεις των Επιστημονικών Ενώσεων που θα συμβάλουν στη βελτίωση των ποιοτικών στοιχείων της εκπαίδευσης και οι οποίες μετά από επεξεργασία μπορεί να περιληφθούν στο υπό κατάρτιση κυβερνητικό μας πρόγραμμα». Τα παραπάνω δήλωσε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτήςΛαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τη συνάντηση που είχε, στα Γραφεία του κόμματος στη Βουλή, ο ίδιος και οΓραμματέας του Τομέα κ. ΣωτήρηςΓκλαβάς με την Πρόεδρο κ. Φιλλένια Σιδέρη και τους Αντιπροέδρους κ.κ. Βασίλειο Λαμπρόπουλο και Λάμπρο Φαρμάκη της Ένωσης Ελλήνων Χημικών.
Οι επικεφαλής της Ένωσης εστίασαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και ειδικότερα η διδασκαλία του μαθήματος της Χημείας στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου μειώνονται οι διατιθέμενες ώρες διδασκαλίας, με συνέπεια να μη λαμβάνουν οι μαθητές τη βασική απαραίτητη γνώση που θα τους χρειασθεί είτε ως γενική μόρφωση είτε ως βάση για περαιτέρω σπουδές.
Ειδική αναφορά έγινε από την Πρόεδρο στην πρόταση που συζητείται στο Υπουργείο για μείωση των ωρών της Χημείας από δύο σε μία στην Α΄τάξη του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ), ενώ παρέδωσε στον κ. Χαρακόπουλοτην πρόταση της Ένωσης για το νέο ωρολόγιο και αναλυτικό πρόγραμμα του ΕΠΑΛ, καθώς και την πρόταση για τα αναλυτικά προγράμματα Χημείας.
Από την πλευρά του, οΤομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση με την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, όπως τα μεγάλα κενά στα σχολεία. Επίσης στηλίτευσε το προσχηματικό του διαλόγου για την παιδεία που συνοδεύεται με παράλληλη κατάθεση νομοσχεδίων από τον υπουργό Παιδείας για θεσμοθέτηση επιμέρους σημαντικών θεμάτων εκτός διαλόγου. Και τόνισε ότι «οι αλλαγές στην παιδεία χρειάζονται εθνική συνεννόηση, σύνεση αλλά και αξιοποίηση της διεθνούς εκπαιδευτικής πρακτικής».

Προηγούμενο άρθρο Στις εκδηλώσεις μνήμης της Ολυμπιάδας Ελασσόνας ο Ν. Παπαδόπουλος
Επόμενο άρθρο Το ΤΕΕ Θεσσαλίας για το Κτηματολόγιο