Υπεγράφη από τον περιφερειάρχη η σύμβαση του έργου «Αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στο Δ.Δ. Βερδικούσιας»

12 Απριλίου 2016

Προχωρούν οι εργασίες για την αξιοποίηση της υδρευτικής γεώτρησης στο Δ.Δ. Βερδικούσιας, μετά την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό του έργου «Αξιοποίηση υδρευτικής γεώτρησης στο Δ.Δ. Βερδικούσιας», αρχικού προϋπολογισμού 68.500 ευρώ.
Το έργο υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λάρισας, που είναι και κύριος του έργου, και με την ολοκλήρωσή του αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του πόσιμου νερού στο υδρευτικό δίκτυο της περιοχής.

Συγκεκριμένα, με την παρούσα εργολαβία θα εκτελεστούν εργασίες για την ηλεκτροδότηση και αξιοποίηση της υδρευτικής γεώτρησης, η οποία βρίσκεται στο Δ.Δ. Βερδικούσιας, στη θέση Ντουμ Σαλώμα. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την τοποθέτηση πλήρους αντλιτικής εγκατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία από τη διαδικασία ανόρυξης της γεώτρησης και από τα στοιχεία της δοκιμαστικής λειτουργίας. Η παροχή της γεώτρησης θα είναι 40m3/h και το βάθος άντλησης στα 120m. Η γεώτρηση θα τροφοδοτεί την υφιστάμενη δεξαμενή ύδρευσης της περιοχής, στην οποία θα τοποθετηθεί σύστημα χλωρίωσης και σύστημα τηλεχειρισμού UCF μεταξύ αντλιοστασίου και δεξαμενής. Το σύστημα τηλεχειρισμού θα είναι ενεργειακά αυτόνομο και θα τροφοδοτείται από φωτοβολταικά panel. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με την κατασκευή οικίσκου με διαστάσεις 3,00Χ5,00Χ2,50 μ., κατάλληλη εσωτερική διαρρύθμιση και μεταλλική θύρα για τις ανάγκες λειτουργίας της γεώτρησης (βανοστάσιο, συστήματα ηλεκτροδότησης, εγκατάσταση απολύμανσης).
Όλες οι εργασίες θα γίνουν βάσει των ισχυουσών τεχνικών προδιαγραφών (ΕΤΕΠ) και των υποδείξεων της υπηρεσίας.
Το έργο χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους.
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση για την ηλεκτροδότηση και αξιοποίηση της υδρευτικής γεώτρησης στο Δ.Δ. Βερδικούσιας, αρχικού προϋπολογισμού 68.500 ευρώ, το οποίο αναμένεται να δώσει λύσεις στο πρόβλημα της ύδρευσης στην Βερδικούσια, καλύπτοντας τις υδρευτικές ανάγκες των κατοίκων που κατά τις περιόδους υψηλής ζήτησης βρίσκονται σε οριακό επίπεδο.
Παράλληλα, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της ποιοτικής υποβάθμισης που παρατηρείται σε δύο υδρευτικές γεωτρήσεις».

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC