Ειδήσεις

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετέχει στη δράση Let’s Do it Greece


Ο Δήμος Λαρισαίων, δίνει και φέτος το σύνθημα του εθελοντισμού και της συνεργασίας συμμετέχοντας στην πανελλαδική περιβαλλοντική δράση της ΕΕΔΣΑ «Let’s Do It Greece» με σύνθημα: «Ας καθαρίσουμε εθελοντικά ολόκληρη την Ελλάδα μέσα σε μία μόνο μέρα!»
Η Ατιδημαρχία Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης του Δήμου Λαρισαίων καλεί όλους τους πολίτες, φορείς και συλλογικότητες να συμμετέχουν ενεργά στην εθελοντική δράση που θα λάβει χώρα στο Αισθητικό Άλσους της Λάρισας την Κυριακή 17 Απριλίου 2016.
Καθαρίζοντας συμβολικά το χώρο του Άλσους θα στείλουμε όλοι μαζί το μήνυμα ότι είμαστε αποφασισμένοι και μπορούμε να διατηρήσουμε καθαρό το περιβάλλον της πόλης μας και να αναδείξουμε τις φυσικές ομορφιές της.
Το ραντεβού μας θα είναι στην είσοδο του Αισθητικού Άλσους στις 9. 30 π.μ.

Να είμαστε όλοι εκεί!

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

• Χρησιμοποιούμε τις σακούλες ανά ομάδες μέχρι να γεμίσουν και στο τέλος της συλλογής τις αφήνουμε συγκεντρωμένες στα σημεία που θα μας υποδείξουν οι υπεύθυνοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου για να τις παραλάβουν τα συνεργεία αποκομιδής.
• Δεν πιάνουμε τα απορρίμματα με γυμνά χέρια παρά μόνο με γάντια που θα μοιραστούν από τους υπαλλήλους του Δήμου ή που θα φέρουμε μαζί μας.
• Δεν προσπαθούμε να σηκώσουμε βαριά απορρίμματα ή αιχμηρά αντικείμενα (σπασμένα γυαλιά, σύριγγες). Ειδοποιούμε τους αρμόδιους του Δήμου να φροντίσουν για την αποκομιδή τους.
• Δεν πλησιάζουμε πολύ στις όχθες του ποταμού. Κρατάμε τα παιδιά μακριά από τα πρανή και από σημεία με πυκνή και ψηλή βλάστηση.
• Έχουμε υπό την επίβλεψή μας τα μικρά παιδιά. Οι ομάδες ανηλίκων συνοδεύονται απαραιτήτως και οι συνοδοί έχουν την πλήρη ευθύνη.
• Προστατευόμαστε από τον ήλιο με αντηλιακό και καπέλο.
• Φοράμε κατάλληλα ρούχα και κυρίως παπούτσια (κατά προτίμηση κλειστά και να μη γλιστράνε).
• Φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας νερό. Συλλέγουμε ξεχωριστά και ρίχνουμε στον κάδο ανακύκλωσης τα πλαστικά μπουκαλάκια του νερού ή άλλες ανακυκλώσιμες συσκευασίες προϊόντων που χρησιμοποιήσαμε κατά τη διάρκεια της δράσης, π.χ. χυμοί, αναψυκτικά κ.λπ.

Προηγούμενο άρθρο Δήλωση στο πλαίσιο βράβευσης της Άννας Βαγενά από το Μουσικό Σχολείο
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση προτάσεων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό για το κονάκι Αβέρωφ