Ειδήσεις

«Κρίση ταυτότητας και στρατηγικές αντιμετώπισης» εκδήλωση των Ενεργών Πολιτών Λάρισας


Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας και ο Σύλλογος Ελλήνων Κοινωνιολόγων Νομού Λάρισας, σας προσκαλούν την Πέμπτη 14 Απριλίου στην Στέγη Αλληλεγγύης, Παναγούλη 37 ώρα 7μ.μ. να λάβετε μέρος στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν με ομιλητή τον ψυχοθεραπευτή και οικογενειακό θεραπευτή κ. Γιώργο Γιαννούση* και θέμα : «Κρίση ταυτότητας και στρατηγικές αντιμετώπισης».
Ζούμε στα χρόνια μιας βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης (οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, πολιτισμικής). Ως αποτέλεσμα, αλλάζει η δομή της οικογένειας και οι συντροφικές σχέσεις, ενώ εντείνεται η μοναξιά και διαφοροποιείται ο υπαρξιακός προσανατολισμός και η σημαντικότητα και ιεράρχηση των αρχών και των αξιών μας.
Παράλληλα εμφανίζονται αυξημένα ψυχοπαθολογικά φαινόμενα (καταθλίψεις, κ.α.).
Μήπως μέσα σ’ αυτόν τον κυκεώνα της αβεβαιότητας, του άγχους και της ανασφάλειας έχουμε χάσει τον εαυτό μας;
Πώς θα αντιμετωπίσει ο Έλληνας αυτή τη νέα κρίση που στη ρίζα της είναι μια κρίση της ατομικής και συλλογικής του ταυτότητας;
Στην εκδήλωσή μας θα επιχειρήσουμε να ανιχνεύσουμε τις στρατηγικές που μπορεί να αναπτύξει το άτομο για να οριοθετήσει μια νέα αντίληψη για τον εαυτό του και να πράξει περισσότερο λειτουργικά.
Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους.
Η είσοδος είναι ελεύθερη!
Σας περιμένουμε!

*Ο κ. Γιώργος Γιαννούσης είναι Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός θεραπευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος στο «ΝΗΜΑ – Κέντρο Στήριξης για το Παιδί & την Οικογένεια».

Προηγούμενο άρθρο Προοδευτικόμετρο… Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Επόμενο άρθρο Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λάρισας για τους πρόσφυγες στο Κουτσόχερο