Ειδήσεις

Το ΕΚΝΛ για τους απολυμένους των Σ-Μ Λάρισα


Μόνο ως περίσσευμα υποκρισίας και κοροϊδίας προς τους απολυμένους των Σ-Μ Λάρισα, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το «ενδιαφέρον» και τις «ερωτήσεις» που καταθέτουν τόσο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον κ. Κεγκέρογλου, πρώην υφυπουργού εργασίας, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλου, προς τον σημερινό υπουργό εργασίας, ρωτώντας αν θα δώσει στους απολυμένους των Σ-Μ Λάρισα, έκτακτο βοήθημα 1.000 ευρώ!
Το λέμε αυτό γιατί:
Α). Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, μαζί με το Σωματείο Εμπορουπαλλήλων Λάρισας, όταν ήταν υφυπουργός εργασίας ο κ. Κεγκέρογλου στην συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ, σε δυο συναντήσεις που κάναμε στο υπουργείο εργασίας στις 29/7/2014 και 6/8/2014, η μια απ’ αυτές υπό την προεδρία του κ. Κεγκέρογλου, ζητήσαμε, πέρα από την παρέμβαση του υπουργείου για την καταβολή των δεδουλευμένων από την επιχείρηση στους εργαζόμενους, εγγράφως και επισήμως την καταβολή από το υπουργείο (μέσω ΟΑΕΔ) του έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ στους απλήρωτους τότε επι 14 μήνες και όπως όλα έδειχναν υποψήφιους για απόλυση 600 εργαζόμενους των Σ-Μ Λάρισα.
Μας απάντησε ότι θα το προωθήσει μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών το αίτημα για υλοποίηση. Όμως τίποτα απολύτως δεν έκανε.
Στην συνέχεια με έγγραφα μας προς τον κ. Κεγκέρογλου και τον ΟΑΕΔ, με ανακοινώσεις μας και τηλεφωνικές παρεμβάσεις, πιέζαμε για να δοθεί η απάντηση πότε θα καταβληθεί, όμως απάντηση καμία!
Στις 18/12/2014 ο κ. Κεγκέρογλου, επισκέφθηκε την Λάρισα, και συγκεκριμένα την Περιφέρεια Θεσσαλίας, για να μιλήσει σε εκδήλωση για το πρόγραμμα διαχείρισης της φτώχειας. Τότε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του και αρκετούς εργαζόμενους των Σ-Μ Λάρισα, τον επισκεφθήκαμε και ενώπιον όλων των παρόντων στην εκδήλωση, ζητήσαμε να μας απαντήσει γιατί δεν έχει καταβληθεί ακόμα το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ και πότε θα δοθεί. Η απάντηση ήταν αποστομωτική και εξοργιστική. Δεν ξέρω τίποτα για το θέμα!
Σήμερα αυτός ο πρώην υφυπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ, που δεν έδωσε το έκτακτο βοήθημα των 1.000 και έκανε τον ανήξερο, έρχεται με απύθμενο θράσος, να ρωτήσει στον νυν υπουργό Εργασίας αν θα δώσει το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ. Ούτε ντροπή, ούτε τσίπα. Εάν αυτό δεν είναι υποκρισία και κοροϊδία, τότε τι είναι;
Β). Στις 3 Μάρτη 2015 αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΕΚΝΛ (Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας, Ταμίας) και η Πρόεδρος του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων, επισκεπτόμαστε στο γραφείο του, τον υπουργό εργασίας, της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κ. Σκουρλέτη, για μια σειρά προβλήματα της εργατικής τάξης γενικά και τοπικά και ανάμεσα σ’ αυτά του θέτουμε εγγράφως και προφορικά το αίτημα για την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ στους απλήρωτους και υποψήφιους απολυμένους, αφού ήδη είχαν αρχίσει να κλείνουν τα καταστήματα των Σ-Μ Λάρισα. Μας απάντησε ότι το βλέπει δίκαιο και λογικό, αλλά στο δια ταύτα, τίποτα απολύτως και μετά άλλαξε υπουργείο!
Το ίδιο αίτημα στείλαμε γραπτά επανειλημμένα και στην νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κ. Καραμεσίνη, αλλά απάντηση και από εκεί καμία!
Έτσι η διοίκηση του ΕΚΝΛ, επισκέφθηκε στις 3 Νοέμβρη 2015 τον νέο υπουργό εργασίας, κ. Κατρούγκαλο, στον οποίο ανάμεσα σε άλλα θέματα που του θέσαμε γραπτά και προφορικά, ήταν και το αίτημα για την καταβολή του έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ, που, ο προκάτοχος του κ. Σκουρλέτης το είδε λογικό και δίκαιο, αλλά δεν το έδωσε ποτέ, όπως και είχε κάνει και ο προηγούμενος του (Κεγκέρογλου). Χωρίς περιστροφές ο κ. Κατρούγκαλος μας είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί αυτό το βοήθημα, γιατί δεν προβλέπεται από πουθενά, και αν έδινε στους απολυμένους των Σ-Μ θα έπρεπε να δίνει σε όλους τους απολυμένους!
Και ενώ όλα αυτά έχουν δημοσιευτεί και είναι πια γνωστή η απάντηση της κυβέρνησης, δια του υπουργού εργασίας, έρχεται τώρα τάχα με ενδιαφέρον και ο κ. Παπαδόπουλος, βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, να ρωτήσει μήπως θα το δώσει η αντιλαική κυβέρνηση που υπηρετεί, ενώ ξέρει από τα πριν την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης.
Γι’ αυτό ας σταματήσει η υποκρισία και η κοροϊδία, τόσο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι υπόλογοι και οι μεν και οι δε, απέναντι στους 600 απολυμένους, απλήρωτους για πολλούς μήνες και χωρίς αποζημιώσεις απόλυσης, από την εργοδοσία των Σ-Μ Λάρισα, όπως και για την γενικότερη αντεργατική πολιτική τους, που τσακίζει εργάτες, ανέργους και συνταξιούχους και σε καμία περίπτωση δεν συμπαραστάτες τους.

Προηγούμενο άρθρο Νέο Δ.Σ. και νέα Ε.Ε. της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Ευρώπης «Βασίλης Τσιτσάνης»
Επόμενο άρθρο Με επιτυχία η 11η Συνάντηση Χορωδιών στο Συκούριο