Ειδήσεις

ΣΘΕΒ : Εργαλεία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων


Ο Σύνδεσμος Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και την Πανελλήνια Ένωση Εκκοκιστών & Εξαγωγέων Βάμβακος διοργάνωσαν την Πέμπτη, 07/04/2016 εκδήλωση με τίτλο «Πρωτοβουλίες και εργαλεία για την υποστήριξη των επιχειρήσεων.
Την εκδήλωση θα προλόγισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παπαχαραλάμπους Γρηγόρης, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΘΕΒ, κος Ντανάβαρας Νίκος και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, κος Βασιλειάδης Αναστάσιος ενώ ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από την κα Καματέρη Έλενα, Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ η οποία τόνισε πώς στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου και πώς ο ΣΘΕΒ είναι ένας οργανισμός πρότυπο που υποστηρίζει τους επιχειρηματίες με τον πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο.
Στόχος της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση σημαντικών εργαλείων, προγραμμάτων και πρωτοβουλιών που μπορούν να εκμεταλλευτούν οι επιχειρήσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.
Αναλυτικότερα, ο κος Κουτούδης Παναγιώτης, στέλεχος του Ινστιτούτου Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας, ο οποίος παρουσίασε τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού έργου «StartApp» σχετικά με την σημασία της πρακτικής άσκησης και τα πολλαπλά οφέλη που έχει για τις επιχειρήσεις.
Στην συνέχεια, η κα Καρατζιά Μαρία, υπεύθυνη Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Δικτύου ΠΡΑΞΗ, αναφέρθηκε στον ρόλο του Δικτύου «ΠΡΑΞΗ» και του Enterprise Europe Network Hellas στην προώθηση της καινοτομίας και της μεταφοράς τεχνολογίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και παρότρυνε τις επιχειρήσεις να απευθύνονται τόσο στο Δίκτυο Πράξη όσο και στον ΣΘΕΒ .
Ακολούθως, οι κκ Μαλάκη Δήμητρα και Πανδρεμμένου Ελένη, εκπρόσωποι της εταιρείας ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΕΠΕ ανέλυσαν τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρουν τα 4 νέα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ .
Τέλος, η κα Τσαλταμπάση Λίνα, διευθύντρια της εταιρείας OECON στρατηγικές ανάπτυξης των εξαγωγών καθώς και τις μεθόδους που μπορούν να υιοθετήσουν οι επιχειρήσεις για να προωθήσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα.
Aκολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Παπαδόπουλου με τον διευθυντή του ΕΛΓΟ
Επόμενο άρθρο Σε δημοπράτηση το τελικό έργο επαναδημιουργίας της Λίμνης Κάρλας