Ειδήσεις

Συνάντηση με Μορφωτικούς – Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δ. Κιλελέρ


Συνάντηση με Μορφωτικούς – Πολιτιστικούς Συλλόγους και Συλλόγους Γυναικών του Δήμου Κιλελέρ είχε ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος εν όψει του Πανελλήνιου Εθνολογικού Ανταμώματος των Καραγκούνηδων που θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 και 11 Σεπτεμβρίου 2016 στο Δήμο Κιλελέρ.
Πρόκειται για το 4ο κατά σειρά Πανελλήνιο Αντάμωμα των Καραγκούνηδων με τα τρία προηγούμενα να έχουν πραγματοποιηθεί στον Παλαμά Καρδίτσας (1ο), την Πύλη Τρικάλων (2ο) και τα Φάρσαλα (3ο) στο Νομό Λάρισας. Για πρώτη φορά το εν λόγω πολιτιστικό και πολιτισμικό γεγονός υλοποιείται στην περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλίας, όπου αναμένεται να εκδηλωθεί ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον τόσο για την ανάδειξη ηθών και εθίμων της περιοχής, όσο και για την παρουσίαση παραδοσιακών χορών του τόπου από χορευτικούς συλλόγους που θα συμμετέχουν.
Ο Δήμαρχος Κιλελέρ ενημέρωσε τους συλλόγους που πήραν μέρος στη συνάντηση ότι τις δύο πρώτες ημέρες του ανταμώματος θα διεξαχθεί το Συνέδριο στο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου της Νίκαιας, με ομιλητές εισηγητές που έχουν εντρυφήσει επιστημονικά στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου. Μάλιστα, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής εργασιών για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν με ανακοινώσεις ή εργασίες με τη μορφή αναρτημένων πινακίδων(posters) είναι η 30η Μαΐου 2016. Την τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων οι χορευτικοί σύλλογοι που θα συμμετέχουν θα παρουσιάσουν στο γήπεδο της Χάλκης παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους θα γνωρίζουν εκ των προτέρων και θα έχουν προετοιμάσει, ενώ παράλληλα οι χορευτές θα έχουν τη δυνατότητα να γευθούν παραδοσιακό καραγκούνικο φαγητό που θα μαγειρευτεί επί τόπου στο χώρο της εκδήλωσης.
Να σημειωθεί ότι το 4ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Καραγκούνηδων συνδιοργανώνεται από το Δήμο Κιλελέρ, την Αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων και το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Στην παρούσα φάση συζητιούνται και δρομολογούνται οργανωτικά θέματα του ανταμώματος, ενώ όσοι σύλλογοι επιθυμούν να συμμετέχουν με χορευτική ομάδα/ τμήμα την τρίτη ημέρα της εκδήλωσης, μπορούν να επικοινωνούν με τους υπεύθυνους τύπου και δημοσίων σχέσεων κ. Βασιλική Πιλάτου και κ. Δημήτρη Μπετχαβέ, στα τηλέφωνα 2413-507204 και 2413-507206 αντίστοιχα, τις ώρες 12-2μ.μ. προκειμένου να δηλώσουν διαθεσιμότητα και αριθμό συμμετεχόντων.
Επιπλέον, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Κιλελέρ https://www.kileler.gov.gr/el/ προκειμένου να αντλούν πληροφοριακό υλικό για το 4ο Πανελλήνιο Εθνολογικό Αντάμωμα των Καραγκούνηδων.

Προηγούμενο άρθρο Συζήτηση με τα παιδιά στα πλαίσια της Ημέρας Παιδικού Βιβλίου
Επόμενο άρθρο Ο Ιπποκράτης, πόλος έλξης και έμπνευσης για τη Λάρισα