Δήλωση των περιφερειακών συμβούλων της «λαϊκής συσπείρωσης» περιφέρειας Θεσσαλίας


 Οι αρχαιρεσίες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας για την εκλογή αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας, (ΕΝΠΕ) διεξάγονται στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της κυβέρνησης για τη διαμόρφωση του κατάλληλου συσχετισμού δύναμης στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης, ώστε αυτά να παίζουν αποτελεσματικό ρόλο στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στο πλαίσιο αυτού του κυβερνητικού σχεδιασμού καθορίστηκε σύστημα εκλογής των οργάνων της Τοπικής Διοίκησης το οποίο περιορίζει την εκπροσώπηση των δυνάμεων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που αντιμάχονται την αντιλαϊκή πολιτική και ενισχύει τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι οποίες, σε συνεργασία με τις δυνάμεις του ΛΑΟΣ, αλλά και του ΣΥΝ/ ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετούν την κυρίαρχη πολιτική, το περιεχόμενο και την κατεύθυνση του «Καλλικράτη», παρά τις επί μέρους «διαφωνίες» που προβάλλουν.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» συμμετέχει με δικό της ψηφοδέλτιο στην εκλογική διαδικασία, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, τη ριζική διαφωνία της με τον τρόπο εκλογής των οργάνων της Τοπικής Διοίκησης, αλλά και γενικότερα με το καλπονοθευτικό σύστημα που ισχύει για τις περιφερειακές και για τις δημοτικές εκλογές.

Αυτό το καλπονοθευτικό σύστημα είχε ως αποτέλεσμα η «Λαϊκή Συσπείρωση», με ποσοστό 13,10% που πήρε στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές στη Θεσσαλία να εκλέξει μόνο 3 περιφερειακούς συμβούλους, αντί για 7 που δικαιούται και έτσι να εκπροσωπείται μόνο με ένα αντιπρόσωπο στην Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ. (Σε όλη τη χώρα η «Λαϊκή Συσπείρωση» πήρε το 11% της λαϊκής ψήφου, αλλά στη Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ, θα αντιπροσωπεύεται μόνο με 3% – 4%).

Στην πλειοψηφία της η Γενική Συνέλευση της ΕΝΠΕ είναι ένα διορισμένο σώμα, αφού αποτελείται από τους περιφερειάρχες, τους αντιπεριφερειάρχες και τους διορισμένους αντιπεριφερειάρχες και μόνο 147 αντιπρόσωποι – περιφερειακοί σύμβουλοι είναι εκλεγμένοι. Επίσης, από το 25 μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΠΕ, τα 13 μέλη, (οι περιφερειάρχες), είναι διορισμένα, και μόνο τα υπόλοιπα 12 εκλέγονται.

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» , αναδεικνύουμε, για μια ακόμα φορά, τον αντιδραστικό χαρακτήρα και το αντιλαϊκό περιεχόμενο του «Καλλικράτη» και τις δραματικές συνέπειες που έχει η εφαρμογή του, τόσο στους εργαζόμενους στις Περιφέρειες, όσο και συνολικά στη λαϊκή οικογένεια, ιδιαίτερα σε συνθήκες βαθέματος της καπιταλιστικής κρίσης και αντιλαϊκής επέλασης της πολιτικής κυβέρνησης – τρόικας. Ταυτόχρονα, αποκαλύπτουμε τις διαχρονικές ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων, (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και των συνδυασμών τους στις Περιφέρειες που υπηρετούν και στηρίζουν αυτή την πολιτική.

Οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Βαγγέλης Μπούτας

Νίκος Γκατζής

Βασίλης Κρανιάς

Προηγούμενο άρθρο 50χρονη έπεσε από το μπαλκόνι της στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ 330.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ