Ειδήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με την Kινητή Bιβλιοθήκη της ΠΕΔ


Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 η κινητή βιβλιοθήκη της ΠΕΔ Θεσσαλίας στα πλαίσια λειτουργία της επισκέφθηκε τους μαθητές και δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου Καρδίτσας.
Πραγματοποιήθηκαν δράσεις εν όψη της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου. Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλύτερων στο παιδικό βιβλίο.
Η υπεύθυνη της Κινητής Βιβλιοθήκης μίλησε στους μαθητές για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου και τη σημασία των παραμυθιών στη ζωή τους. Επίσης διαβάστηκε το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν το «Αηδόνι του Αυτοκράτορα» καθώς και το μήνυμα της Διεθνούς Οργάνωσης για τη Νεότητα (ΙΒΒΥ) για την ημέρα. Ακολούθησαν χειροτεχνίες των παιδιών όπως το ντύσιμο βιβλίων με υλικά της ΠΕΔ και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ψυχαγωγηθούν και να γιορτάσουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Προηγούμενο άρθρο Με επιτυχία η ημερίδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Αύριο Σάββατο η έκτακτη συνεδρίαση της ΠΕΔ Θεσσαλίας