Ειδήσεις

Κέλλας : Η υγεία, απόλυτη προτεραιότητά μας


Την πρώτη τους συνάντηση είχαν τα μέλη του Τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με επικεφαλής τον Τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας, κ. Χρήστο Κέλλα.
Ο Λαρισαίος πολιτικός, παρουσίασε στην ολομέλεια, τους έξι βασικούς άξονες δράσης στον τομέα της υγείας – ΕΣΥ, ΕΟΠΥΥ, Δημόσια Υγεία, Φάρμακο, Ηλεκτρονική Υγεία, Ψυχική Υγεία – , καθώς και τους σχετικούς υποάξονες, κατανέμοντας τα μέλη σε ομάδες εργασίας αντίστοιχες με τους άξονες δράσης, οριοθετώντας την περιγραφή εργασίας και οργανώνοντας την δραστηριοποίησή τους.
Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως στην πρώτη αυτή συνεδρίαση, παρευρέθησαν πολλοί επιστήμονες, σχετικοί με τον τομέα της υγείας, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Τομεάρχη Υγείας της παράταξης και εθελοντικά προσφέρθηκαν να συνδράμουν στο νέο ξεκίνημα. Επίσης παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γραμματέας Κ. Ο, κ. Κώστας Τσιάρας, ο Συντονιστής Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, οι βουλευτές Θεσπρωτίας, κ. Βασίλης Γιόγιακας και Χαλκιδικής, κ. Γιώργος Βαγιωνάς, ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος κ. Παύλος Θεοδωράκης.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ. Κέλλας σχολίασε: Η Νέα Δημοκρατία, με τον Πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη, κάνει ένα νέο ξεκίνημα σε όλους τους τομείς. Ο τομέας Υγείας, αποτελεί για εμάς την απόλυτη προτεραιότητα, καθώς σήμερα βιώνουμε την πλήρη απαξίωσή του. Υποχρηματοδότηση, ελλείψεις προσωπικού και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, οδηγούν Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, σε πλήρη μαρασμό και αποδιοργάνωση. Αν σήμερα συνεχίζουν να στέκονται όρθια, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο, στις υπεράνθρωπες προσπάθειες Ιατρικού, Νοσηλευτικού, Παραϊατρικού, Τεχνικού και Διοικητικού προσωπικού. Για εμάς είναι πρωταρχικό καθήκον να αλλάξουμε αυτή την εικόνα.
Σήμερα αισθάνομαι αισιόδοξος, καθώς διαπίστωσα ότι παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, το πάθος για προσφορά και βοήθεια, συνεχίζει να υπάρχει. Στην πρώτη μας αυτή συνάντηση (γιατί θα υπάρξουν και άλλες, με νέα μέλη),εκατό και πλέον συνεργάτες – επιστήμονες, προσφέρθηκαν εθελοντικά να βοηθήσουν στη νέα αυτή προσπάθεια, σε ένα κάλεσμα λίγων μόλις ημερών. Αυτό μόνο χαρά και αισιοδοξία μπορεί να με γεμίσει. Η παράταξή μας έχει ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της σε όλους ανεξαιρέτως, που μπορούν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους να βοηθήσουν, τόσο στην ανάδειξη, όσο και στην επίλυση προβλημάτων. Όλοι μαζί, προχωράμε μπροστά για να φτιάξουμε τη χώρα που μας αξίζει και θέλουμε, μακριά από ιδεοληψίες, μικροπολιτική και διχασμούς. Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε.

Προηγούμενο άρθρο Ο Ν. Παπαδόπουλος για τους απολυόμενους από τα σούπερ μάρκετ
Επόμενο άρθρο Μάξιμος προς Φίλη : Θα καταργήσετε τις μαθητικές παρελάσεις;