Ειδήσεις

Μάξιμος : Για μήνες χωρίς Διοίκηση το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας


«Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ως φορέας παροχής τριτοβάθμιας περίθαλψης, καλείται να προσφέρει υπηρεσίες σε ασθενείς απ’ όλη τη Θεσσαλία. Είναι επιβεβλημένο, λοιπόν, τα προβλήματα που προκύπτουν να διευθετούνται πρώτιστα και αρκούντως από τη Διοίκηση του νοσοκομείου. Δυστυχώς, η έλλειψη Διοίκησης «αντιμετωπίζεται» από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας εδώ και μήνες! Όμως τα καθημερινά προβλήματα συνεχίζουν να συσσωρεύονται». Τα παραπάνω τονίζει ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε ερώτηση που απευθύνει προς τον υπουργό υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό με αφορμή δημοσίευμα για προβλήματα στη Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός αναφέρει στην ερώτησή του ότι «το αγαθό της δημόσιας υγείας αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία σε καιρούς οικονομικής καχεξίας, όπως αυτούς που σήμερα διανύουμε. Δυστυχώς, όμως, το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να απαξιώνονται συνεχώς τα δημόσια νοσοκομεία, όπως και οι υπηρεσίες που παρέχουν, παρά την αναμφίβολη αυταπάρνηση που επιδεικνύει το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό».
«Σύμφωνα», λοιπόν, «με δημοσίευμα στον τοπικό τύπο της Λάρισας (Ελευθερία 30/03/2016) υπάρχει ορατός κίνδυνος να σταματήσουν βασικές εξετάσεις στη Γαστρεντερολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, όπως είναι η κολονοσκόπιση, λόγω απαρχαιωμένου και δυσλειτουργικού εξοπλισμού. Τονίζεται δε ότι, παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού για αντικατάσταση του εξοπλισμού μέσω των προβλεπομένων διαδικασιών, δεν έχει υπάρξει έως σήμερα καμιά μέριμνα από πλευράς της πολιτείας. Το δημοσίευμα θίγει, επίσης, το ζήτημα της έλλειψης Διοίκησης του νοσοκομείου και επικαλείται την ευαισθησία ιδιωτών ως την επικρατέστερη λύση για την αντικατάσταση του εξοπλισμού»
Και ο κ. Χαρακόπουλος καταλήγει ζητώντας να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο υπουργό με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα απαρχαιωμένου υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως ο απαραίτητος για εξετάσεις κολονοσκόπησης και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία τοποθέτησης διοικητών στα νοσοκομεία.

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ν. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Ομίλου για την UNESCO Λάρισας η Κ. Τζήκα