Ειδήσεις

Νέα γέφυρα στη Νίκαια κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας


Την κατασκευή νέας γέφυρας στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ ξεκινά η Περιφέρεια Θεσσαλίας μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Η γέφυρα είναι προϋπολογισμού 557.592,62 ευρώ (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.
Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Πρόκειται για μία νέα γέφυρα που πρόκειται να κατασκευαστεί στο ρέμα Νεμπεγλεριώτη, στον περιφερειακό της Νίκαιας με κατεύθυνση προς τη Χάλκη. Το έργο προϋπολογισμού 557.592,62 ευρώ και κόστους 294.962,04 ευρώ μετά την έκπτωση. Είναι μια χρήσιμη γέφυρα η οποία διευκολύνει και αποσυμφορεί την κυκλοφορία μέσα στη Νίκαια, αλλά και βελτιώνει την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων. Παράλληλα το έργο στηρίζει θέσεις εργασίας και τονώνει την τοπική οικονομία. Συνεχίζουμε το έργο μας παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από εθνικούς πόρους καθώς τα χρήματα είναι πολύ λίγα, όμως με σωστό προγραμματισμό προσπαθούμε όλα αυτά τα χρόνια να υλοποιούμε έργα τα οποία δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας στο οδικό δίκτυο ευθύνης μας».
Το υπό κατασκευή έργο με τίτλο «Κατασκευή Γεφύρας & Διευθέτηση Ρέματος Νεμπεγλεριώτη στον Δήμο Κιλελέρ» αφορά στην κατασκευή οδογέφυρας και εργασίες αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων σε χείμαρρο επί της οδού Πηλίου στη Δ.Κ. Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ. Στόχος του έργου είναι η σύνδεση του οικισμού εκατέρωθεν του ρέματος Νεμπεγλεριώτη και η κυκλοφοριακή αναβάθμιση της περιοχής, καθώς και η λήψη μέτρου αντιπλημμυρικής προστασίας του οικισμού Νίκαιας. Η γέφυρα θα είναι μήκους 27 μέτρων και πλάτους 13,40 μ. με δυο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, πεζοδρόμια και κεντρική νησίδα..

Οι βασικές εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:
– Χωματουργικά (Εκσκαφές, επιχώματα)
– Τεχνικά (Σκυροδέματα, οπλισμοί)
– Οδοστρωσία (Κατασκευή υπόβασης, βάσης)
– Ασφαλτικά
– Σήμανση, ασφάλεια (Πινακίδες, διαγράμισση)

Στην υπογραφή της σύμβασης παρευρέθηκαν ακόμα ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας κ. Καρκαντός.

Προηγούμενο άρθρο Στο δήμαρχο η νέα διοίκηση του ΣΘΕΒ
Επόμενο άρθρο Ημερίδα για την προετοιμασία πόλης και πολιτών σε περίπτωση σεισμού