Ειδήσεις

Ρένα : Ο λόγος στις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους


Έρευνα καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες ξεκινά η δημοτική παράταξη «Λάρισα – Νέα Αρχή», υλοποιώντας έτσι την δέσμευση της επικεφαλής της προς του πολίτες της Λάρισας. Σχετικά με την έρευνα αυτή, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε :
«Πριν δύο χρόνια, είχαμε ξεκινήσει μια μεγάλη έρευνα καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετώπιζε η πόλη μας κι εσείς, οι συμπολίτες μας.
Για πρώτη φορά ρωτήθηκαν οι πολίτες για τα προβλήματα τους, για τις προτεραιότητες που θέλουν για την πόλη μας. Για πρώτη φορά έγινε πραγματικός διάλογος. Η γνώμη σας μέτρησε!
Με βάση τις απαντήσεις σας διαμορφώθηκε το Πρόγραμμα μας –πρόγραμμα αναλυτικό και ολοκληρωμένο– το οποίο αποτέλεσε την πρόταση μας στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Την ίδια μεγάλη έρευνα ξεκινάμε και σήμερα.
Συγχρόνως, οι συνεργάτες μου κι εγώ ξεκινάμε και πάλι, την εκστρατεία διαλόγου με τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους σε κάθε γειτονιά, σε κάθε περιφερειακό διαμέρισμα. Με τίτλο “Εσύ έχεις το λόγο! Πες μας τι προτείνεις! Η Γνώμη σου Μετράει” και με το ερωτηματολόγιο, το οποίο θα διακινηθεί από το διαδίκτυο θα ακούσουμε και θα καταγράψουμε τις σκέψεις, τις ιδέες, τις προτάσεις, όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας.
Γιατί όλοι όσοι ζούμε, στο διευρυμένο δήμο Λαρισαίων –πέρα από τις μεγάλες δυσκολίες που δημιουργεί η συνεχιζόμενη κρίση– εξακολουθούμε να αντιμετωπίζουμε μια σειρά από θέματα και προβλήματα που επιβαρύνουν την καθημερινότητα μας και την ποιότητα της ζωής μας.
Η καθαριότητα, τα σκουπίδια, οι χώροι πρασίνου, η κυκλοφορία στην πόλη, οι λακκούβες και τα πεζοδρόμια, η αποχέτευση, οι αναπλάσεις, η στάθμευση, οι κοινωνικές υποδομές και πολλά άλλα θέματα αποτελούν βασικές και αυτονόητες υποχρεώσεις του Δήμου. Όμως, η εικόνα και η κατάσταση της πόλης μας –μιας από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις– δεν είναι αυτή που της αξίζει.
Η Λάρισα σε κάθε γειτονιά της, σε κάθε περιφερειακό της διαμέρισμα, εξακολουθεί να χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Εξακολουθεί να χρειάζεται δράσεις, που θα οδηγούν σε χειροπιαστά αποτελέσματα.
Γι’ αυτό η Γνώμη σας Μετράει…
Οι απόψεις όλων θα συμβάλλουν καθοριστικά στην προσπάθεια μας για να έχουμε ουσιαστική και δημιουργική παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο και στο Δήμο.
Οι συνεργάτες μου κι εγώ θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να γίνει η πόλη μας αυτή που όλοι ονειρευόμαστε. Μια σύγχρονη, καθαρή, όμορφη, ευρωπαϊκή πόλη.
Εσείς έχετε το λόγο! Κι εμείς ακούμε.
Οι πολίτες που θέλουν να δώσουν την γνώμη τους, μπορούν να το κάνουν μέσα από ειδική πύλη που άνοιξε στο διαδίκτυο και στη διεύθυνση https://svy.mk/22yJB4X

Προηγούμενο άρθρο Συλλυπητήρια επιστολή στον Πρέσβη του Βελγίου στην Αθήνα
Επόμενο άρθρο Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Κιλελέρ