Μάξιμος : Καθυστερεί ανησυχητικά η έκδοση οριστικών δικαιωμάτων

22 Μαρτίου 2016

«Η αντιπολιτευτική σας ρητορική το 2014, στηλίτευε την πληρωμή των παραγωγών για τη δήλωση καλλιέργειας χαρακτηρίζοντάς την ‘‘χαράτσι’’ (βλ. Αυγή 12.06.2014 κ.α.). Πέρυσι, λέγοντας χαρακτηριστικά ‘‘το ΟΣΔΕ να επιστρέψει σπίτι του’’ διευκρινίσατε την πρόθεσή σας για την μη επιβάρυνση των αγροτών. Πότε προτίθεστε να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες προκειμένου να επιτευχθεί αυτό και με ποιον τρόπο;». Τα παραπάνω ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου, καθώς όπως τονίζεται «δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται αν θα ισχύσει η δέσμευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, που είχε ανακοινωθεί πέρυσι τέτοιο καιρό, (16/04/2015 βλ. agronews κ.α.) για την μη επιβάρυνση των παραγωγών με το κόστος της δήλωσης καλλιέργειας».
Επίσης, ο πρώην αν. υπουργός αγροτικής ανάπτυξης, αναφέρει στην ερώτησή του ότι «με την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής υπάρχει έντονος προβληματισμός σχετικά με την καθυστέρηση της διαδικασίας έκδοσης των οριστικών δικαιωμάτων, το πέρας της οποίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση τόσο για την καταβολή του λεγόμενου ‘‘πρασινίσματος’’ όσο και για την έναρξη των διαδικασιών για τις νέες δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ». Και συνεχίζει «στο πλαίσιο αυτό και λαμβάνοντας υπόψη ότι πέρυσι υπήρχε η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων καλλιέργειας από τον Φεβρουάριο, είναι πολλοί οι αγρότες που επισημαίνουν πως όσο περνάει ο καιρός και οι καλλιεργητικές εργασίες πληθαίνουν, λιγοστεύει ο χρόνος που μπορούν να διαθέσουν. Επιπλέον, τα λάθη στην έκδοση των προσωρινών δικαιωμάτων καθώς και οι αντικρουόμενες και ασυνεπείς δηλώσεις αρμοδίων για τα χρονοδιαγράμματα πληρωμών ή την εκπλήρωση διαδικασιών, έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα καχυποψίας και ανασφάλειας στον αγροτικό κόσμο. Πολλοί αγρότες προβληματίζονται και φοβούνται ότι θα προκύψουν λάθη, για τα οποία στο τέλος θα κληθούν να πληρώσουν οι ίδιοι με καθυστερήσεις ή μειώσεις ενισχύσεων».
Και ο Θεσσαλός πολιτικός καταλήγει ζητώντας να μάθει από τον κ. Αποστόλου αν και πότε θα ανακοινώσει «με σαφήνεια χρονοδιάγραμμα που να καθορίζει τις δράσεις που θα ακολουθηθούν, προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει ομαλότερα και χωρίς το φόβο λαθών η διαδικασία των φετινών δηλώσεων καλλιέργειας».

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


    None Found
Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC