Ειδήσεις

Χιονογιορτή για τους μικρούς χιονοδρόμους του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας


Μετά τις εξελίξεις του καιρού με τις απρόσμενες χιονοπτώσεις το Φυτώριο Χιονοδρομίας του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας ταξίδεψε την Κυριακή 20 Μαρτίου ως το Χιονοδρομικό Κέντρο της Βασιλίτσας για να ολοκληρώσει τον φετινό μικρό κύκλο των προπονήσεών του.

Η μέρα ήταν ηλιόλουστη με ιδανικές συνθήκες για χιονοδρομία. Τα παιδιά έκαναν προπόνηση ως το διάλειμμά τους και στη συνέχεια συμμετείχαν σε αγώνα με παιγνιώδη μορφή και χρονομέτρηση. Μέσα σε ένα κλίμα παιχνιδιού, χαράς και ενθουσιασμού τα παιδιά πέρασαν από «πόρτες», είδαν τις δυνατότητές τους, εξελίχθηκαν λίγο ακόμη στο σκι, χρονομετρήθηκαν, διασκέδασαν, χάρηκαν και έδωσαν χαρά και στους γονείς τους που ήρθαν για να δουν την πρόοδό τους!

Τα παιδιά που συμμετείχαν στη Χιονογιορτή ήταν 19 και οι ομάδες τους με βάση το επίπεδο και την ηλικία τους τέσσερις. Συγκεκριμένα, ήταν η ομάδα των πιο μικρών παιδιών, τα «Χιονοπιτσιρίκια», αποτελούμενη από τη Χιονοπριγκήπισσα, τη Χιονονιφάδα, τη Χιονοβασιλίτσα και το Χιονοτιγράκι. Η αμέσως επόμενη ομάδα τα «Χιονοαστεράκια» με την Χιονοόμορφη, τη Χιονόσφαιρα, τον Ασπρονάνο, και τον Χιονοαπίθανο. Η ομάδα «Χιονοσταλακτίτες» με τη Σοφούλα, το Χιονολιακόπουλο, τον Χιονοκρύσταλλο, τη Χιονοχρυσή, τον Χιονοπιτσιρίκο, τον Captain του Χιονιού και τη Τζιτσισκί και η ομάδα με τα πιο προχωρημένα παιδιά, τα «Χιονοκαστοράκια», με την Χιονοαλεπού, τον Χιονοκάστορα, τον Χιονολύκο και τη Frozen.

Τους καλύτερους χρόνους έκαναν ο Ηρακλής ο Κατσάρας (Χιονοκάστορας, 2005), ο Αντώνης ο Λιάκος (Χιονολύκος, 2006) και η μικρή Σοφία Κυριλλίδου (2008). Συγχαρητήρια στους πρώτους, αλλά και σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια και τη συμμετοχή τους!

H Διοίκηση του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας ευχαριστεί για ακόμη μια φορά τη Διεύθυνση του Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας και συγκεκριμένα τον Πρόεδρό του, τον Θωμά τον Καραγιάννη και τον αντιπρόεδρο του, τον Ρήγα Σκόδρα, για την οργάνωση του κέντρου και την εξυπηρέτησή τους στη διεξαγωγή της Χιονογιορτής του Συλλόγου. Ευχαριστεί το σαλέ «Δίστρατο» για τη διευκόλυνση που παρείχε στα παιδιά του Φυτωρίου για την τακτοποίηση του εξοπλισμού τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Βάση Ετοιμότητας των Ελλήνων Διασωστών της Ελασσόνας, στον Στέφανο τον Γκατζιούρα, εκπρόσωπό της, που αδιάλειπτα βρίσκεται κοντά σε κάθε δράση του Συλλόγου!

Ο Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας ευχαριστεί δύο πολύ άξιους εθελοντές που πλαισίωσαν όμορφα και στήριξαν με την βοήθειά τους τη Χιονογιορτή των παιδιών, τον Γιάννη τον Καλώτη ή αλλιώς Τζόνι Χιονοβαβούρα και τον Γιώργο τον Αμαραντίδη ή αλλιώς Meteoro Meteor, αλλά και τους γονείς των παιδιών που παραβρέθηκαν, βοήθησαν και υποστήριξαν την όμορφη πραγματοποίηση αυτής της μέρας.

Ευχαριστεί κυρίως τους προπονητές των παιδιών που έδωσαν στα παιδιά τον καλύτερο εαυτό τους και τους μετέδωσαν με κέφι και μεθοδικότητα την αγάπη τους για το υπέροχο άθλημα της Χιονοδρομίας, τη Σοφία Παπαδημητρίου, τον Γιώργο Τόττα, τον Γιάννη Μπαϊνέτα και τη Βίκη Παγγέα.
Όπως ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθειά του και τον πολύ καλό φίλο του Συλλόγου, τον Ευθύμη Παπαθεοδώρου, προπονητή του Φυτωρίου του Σ.Χ.Ο. Γρεβενών.

Η απονομή των μεταλλίων και των διπλωμάτων στα παιδιά έγινε καθ’ οδόν μέσα στο λεωφορείο, μέσα σε κλίμα χαράς με ξεκαρδιστικές μίνι συνεντεύξεις και αστείες ατάκες των παιδιών με τον εθελοντή Γιώργο Αμαραντίδη σε ρόλο παρουσιαστή, ο οποίος, πραγματικά, με τη διασκεδαστική ευφυΐα του έδωσε μια ακόμα πιο χαρούμενη νότα στην εξόρμηση του Φυτωρίου.

Στην επιστροφή, επιπλέον, μικροί μεγάλοι, με τους γονείς μάλιστα να επιδεικνύουν μεγαλύτερο ζήλο, επιδόθηκαν σε συνθέσεις τραγουδιών εμπνευσμένα από το σκι, το χειμώνα, τα χιόνια, τα βουνά.
Άφθονο γέλιο και μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα!

Με την εκδρομή αυτή ολοκληρώθηκε όμορφα η δράση του Φυτωρίου Χιονοδρομίας του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας για το 2016.

***

Την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 17:00, μέλη και φίλοι του Συλλόγου καλούνται στα γραφεία του Χ.Ο.Σ. Ελασσόνας για να βοηθήσουν στην κατασκευή μικρών σημαίων για τη σηματοδότηση της διαδρομής του 5ου Αγώνα Ομάδων Ορειβατικού Σκι που θα διεξαχθεί στον Όλυμπο, στην τοποθεσία Βρυσοπούλες.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει κοπή πίτας για το 2015 και θα απονεμηθούν διπλώματα συμμετοχής στα παιδιά του φετινού Φυτωρίου Χιονοδρομίας. Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει ένα γλύκισμα, ένα ποτό για να γίνει μια μικρή γιορτή.

* * *

Την Κυριακή 27 Μαρτίου 2016 ακολουθεί και πρωτοστατεί το 5th Olympus Ski Mountaineering Team Race, ο 5ος Αγώνας Ομάδων Ορειβατικού Σκι στον Όλυμπο, ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός για την επαρχία μας!

e-mail: info@xoselassonas.gr
www.xoselassonas.gr
Facebook: Χ.Ο.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Τριανταφύλλου Γεώργιος Σφήκα Βίκη

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Παπαδόπουλου στο ΤΕΙ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης από την ΕΠΑ Θεσσαλίας