Ειδήσεις

Νέος χώρος διαχείρισης ρουχισμού για τους πρόσφυγες


Η ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας για βοήθεια υπέρ των προσφύγων υπήρξε άμεση και συνεχής.
Καθημερινά στην Στέγη Αλληλεγγύης δεκάδες συμπολίτες μας έρχονται για να φέρουν τρόφιμα, ρουχισμό, κουβέρτες, είδη ατομικής υγιεινής και άλλα χρήσιμα είδη για τους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο πρόσφυγες.
Μα οι χώροι της Στέγης δεν επαρκούν πλέον για να χωρέσουν όλον αυτόν τον όγκο κυρίως των ρούχων , των παπουτσιών και των κλινοσκεπασμάτων.
Μετά από αναζήτηση ημερών για έναν νέο χώρο πιο άνετο για τη μεταφορά και ταξινόμηση τους τελικά παραχωρήθηκε ένα υπόγειο γκαράζ στο ΚΑΠΗ Αγ. Κωνσταντίνου του Δήμου, που βρίσκεται στην συμβολή των δρόμων Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου (Πολυιατρείο).
Το Σάββατο 19 του Μάρτη επισκέφτηκαν την πόλη μας ενήλικες πρόσκοποι από όλα τα μέρη της Ελλάδας προκειμένου να λάβουν μέρος σε ένα πρόγραμμα σχετικό με την εκπαίδευσή τους. Ενημερώθηκαν για τη φιλοξενία των προσφύγων και θέλησαν να δώσουν ένα χεράκι βοηθείας. Χωρίστηκαν σε ομάδες εργασίας και μια εξ αυτών επισκέφτηκε την Στέγη Αλληλεγγύης με σκοπό να ενώσει τις δυνάμεις της μαζί με τους εθελοντές των Ενεργών Πολιτών Λάρισας για τη φόρτωση και μεταφορά των ρούχων στον νέο χώρο. Στήθηκε λοιπόν στην κυριολεξία μια αλυσίδα αλληλεγγύης και μέσα σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα ολοκληρώθηκε η δράση αυτή.
Όμως όλος αυτός ο όγκος των ρούχων χρειάζεται άμεσα να ταξινομηθεί…
Καλούμε όλους όσους επιθυμούν να βοηθήσουν, να καλέσουν στα τηλέφωνα της Στέγης Αλληλεγγύης 2413 011972 / 6955949465, δηλώνοντας μέρα και βάρδια.
Η αποθήκη θα είναι ανοιχτή για τη διαλογή των ρούχων : Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη το πρωί 10 – 12 και το απόγευμα 5-7.
Μαζί μπορούμε περισσότερα και καλύτερα!

Προηγούμενο άρθρο 4ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών από την Ακαδημία Έρευνας Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Πολιτική Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Τσαριτσάνη