Ειδήσεις

Εκλογική διακήρυξη της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Πρωτοβουλίας για τις εκλογές του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας


Oι εκλογές για την ανάδειξη διοίκησης στον Σύλλογό μας πραγματοποιούνται σε μια κρίσιμη περίοδο για τους εργαζόμενους στους Δήμους και για όλη την κοινωνία. Η ριζική αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του Συλλόγου μας είναι αναγκαία, για να αντισταθούμε στις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους ανεξαρτήτως των πολιτικών τους απόψεων, να συμβάλλουν με την ψήφο τους στο να λειτουργήσουμε τον Σύλλογό μας με τρόπο που θα αισθανόμαστε υπερήφανοι τόσο απέναντι στους δημότες όσο και στην ευρύτερη κοινωνία. Ο κομματικός συνδικαλισμός ανήκει σε μια άλλη εποχή, με άλλα ήθη και πρακτικές. Διεκδικούμε έναν Σύλλογο που δεν θα καταγράφει απλώς παραταξιακές δυνάμεις, αλλά θα συσπειρώνει ενωτικά τους εργαζόμενους δρώντας αποφασιστικά και καταλυτικά. Θέλουμε να βάλουμε τέρμα στις ψεύτικες υποσχέσεις και την εκδούλευση! Αλλάζοντας τους συσχετισμούς δυνάμεων και τον τρόπο που λειτουργεί ο Σύλλογος, θα μπορούμε από καλύτερη θέση να αγωνιστούμε για την ανάκτηση και προστασία των δικαιωμάτων μας ως εργαζόμενοι πολίτες.

Οι προτάσεις μας για αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου είναι:

• Ανοιχτό μοντέλο λειτουργίας του Συλλόγου, με αξιοποίηση προτάσεων από κάθε εργαζόμενο, με ειλικρινή ενωτική διάθεση και σύνθεση απόψεων.
• Καθιέρωση ηλεκτρονικής ενημέρωσης για διάφορα εργασιακά ζητήματα, ενημέρωση για τις συνεδριάσεις του Συλλόγου, και διευκόλυνση επικοινωνίας με όλους τους εργαζόμενους.
• Κατάρτιση εργαζομένων και διοργάνωση σεμιναρίων με μέριμνα του Συλλόγου, και οργάνωση εργασιακών ανταλλαγών μεταξύ υπαλλήλων μας και αντίστοιχων φορέων άλλων χωρών σε συνεργασία με τον Δήμο.
• Πραγματική ανταπόδοση της συνδρομής που παρακρατείται από τους μισθούς μας με:
– Τακτική συνεργασία με νομικό σύμβουλο για βοήθεια σε ζητήματα που μας απασχολούν, ώστε να μη μένει καμιά και κανείς χωρίς στήριξη.
– Δημιουργία ομάδων και διοργάνωση δραστηριοτήτων (ψυχαγωγικές εκδρομές, θεατρική και μουσική ομάδα, ενημέρωση για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, πολιτιστικά-πολιτικά αφιερώματα)
• Συνεργασία με ευρωπαϊκά συνδικάτα για συνδιοργάνωση δράσεων
• Κατάθεση λεπτομερώς επεξεργασμένων προτάσεων προς την δημοτική αρχή για διάφορα ζητήματά μας.
• Δημιουργία επιτροπών συντονισμού στους απομακρυσμένους Δήμους και χώρους εργασίας, ώστε να υπάρχει πλήρης επικοινωνία μεταξύ όλων των υπαλλήλων του Νομού.
• Αλλαγή του Καταστατικού για να εγγράφονται όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας και δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης.
• Σύσταση Επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας

Σε αυτές τις ιδέες θέλουμε να προσθέσει κάθε δημοτικός υπάλληλος και τη δική του ιδέα, γιατί ο Σύλλογος ανήκει σε όλους μας ανεξαρτήτως αν είμαστε εκλεγμένοι στο συμβούλιο ή όχι. Το συμμετοχικό μοντέλο λειτουργίας είναι απαραίτητο αν θέλουμε να διεκδικούμε αποτελεσματικά τα εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματά μας.

Οι προτάσεις μας για το μέτωπο των εργασιακών διεκδικήσεων είναι:

• Υπεράσπιση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, χωρίς μείωση συντάξεων (κύριων, επικουρικών, εφάπαξ) και χωρίς ανατροπή των ορίων ηλικίας και των βαρέων & ανθυγιεινών. Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων και όχι μόνο των τραπεζών. Επανάκτηση της δημόσιας ιδιοκτησίας των τραπεζών και κοινωνικός έλεγχός τους. Πραγματική ανταποδοτικότητα των εισφορών μας.
• Αξιοκρατική εφαρμογή των επερχόμενων νομοσχεδίων για τη δημόσια διοίκηση μέσα από την εκπροσώπησή μας στα υπηρεσιακά συμβούλια.
• Αποκατάσταση των απωλειών στα δικαιώματα και τους μισθούς μας.
• Πλήρης διατήρηση των δικαιωμάτων για τα βαρέα και ανθυγιεινά.
• Κοινές δράσεις με κοινωνικούς φορείς, τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους δημότες, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, για την απαλλαγή από τις πολιτικές λιτότητας των δανειστών
• Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ, τακτοποίηση συμβασιούχων, επαναπρόσληψη απολυμένων συναδέλφων, προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων, και διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Παιδείας και της Υγείας.
• Παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας προς όφελος του κόσμου της εργασίας, φορολογική δικαιοσύνη με τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και ελάφρυνση των χαμηλών εισοδημάτων, διασφάλιση πρώτης κατοικίας.

Η συμμετοχή και οι αγώνες φέρνουν αποτέλεσμα, και απόδειξη είναι αυτά που καταφέραμε το προηγούμενο διάστημα: επαναπροσλήψεις Δημοτικών Αστυνόμων και Σχολικών Φυλάκων, την αποτροπή του επανελέγχου των συμβάσεων ΙΔΑΧ, την ανάκληση του νομοσχεδίου για την δήθεν αξιολόγηση, το να δοθούν δικαιώματα στους συναδέλφους μας από τα 5άμηνα, την καθιέρωση 6ώρου στους Παιδικούς Σταθμούς. Πιστεύουμε ωστόσο ότι αλλάζοντας την οργάνωση του Συλλόγου, θα είμαστε σε θέση να πετύχουμε πολύ περισσότερα στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς! Μπορούμε!

Βασική προϋπόθεση για να συμβούν όλα αυτά είναι η ψήφος του κάθε δημοτικού υπαλλήλου στις εκλογές για την επιλογή της διοίκησης του Συλλόγου. Είναι απαραίτητο να πάρουμε τις τύχες του Συλλόγου στα χέρια μας αλλάζοντας τους συσχετισμούς, ώστε να έχουμε έναν ισχυρό αλληλέγγυο σύγχρονα οργανωμένο Σύλλογο που δεν θα αναλώνεται σε αλληλοκατηγορίες ούτε θα είναι απλός μεταφορέας ανακοινώσεων, αλλά θα έχει τη δική του φωνή και θα καταλήγει δημιουργικά σε συγκεκριμένες ανοιχτές δράσεις, εναλλακτικές προτάσεις και καίριες παρεμβάσεις. Ένας καθαρός συνεργατικός σύλλογος που κάνει παρελθόν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό και ενισχύει την συμμετοχή, είναι απαραίτητος τόσο για την λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος όσο και για την ανατροπή των σκληροπυρηνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των μνημονίων.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: Αναστασίου Ελπίδα, Βίτκου Ελισσάβετ (Βέτα), Βλαχοστέργιος Νικόλαος, Γιουβρή Θεοδώρα, Ζουρλαδάνης Ιωάννης. Καλαμπάκας Θεόδωρος, Καρακώστα Νίκη, Κάτσικα Γεωργία, Κηπουρός Σπυρίδων, Κόκουβα Χαρίκλεια (Χαρούλα), Κορδέλα Στυλιανή, Κουτσουρούμπα Νίκη, Κωστούλας Αριστοτέλης (Τέλης), Μακατού Κρυσταλλία (Κρύστα), Μαλτέζα Τριανταφυλλιά (Φιλιώ), Μουτσέλος Αντώνιος, Νταλαμπύρας Κωνσταντίνος, Παναγιώτου Στέφανος, Παπαϊωάννου Γεώργιος, Σδράκα Ελένη, Σκανδάλη Ευαγγελία, Σουλιώτης Νικόλαος, Συμεωνίδης Κυριάκος, Τζαφέτα-Τζιώλα Αθανασία, Τσεργάς Κωνσταντίνος, Τσίρας μιχάλης, Τσιτσανούδης Ιωάννης, Τσόκανος Δημήτριος, Φώτη Νικολέττα, Χατζίκος Δημήτριος.

Προηγούμενο άρθρο Ένα ακόμα μαγευτικό ταξίδι για τα «Καθημερινά και περίεργα» της Ζωής Καλαφάτη
Επόμενο άρθρο Δύο εκδηλώσεις το Σάββατο 26 Μαρτίου από τον Μ.Ε.Σ.Α.Κ. «Η ΠΑΤΩΜΕΝΗ».