Ειδήσεις

Μάξιμος: Η Ορθοδοξία εστία αφύπνισης του ελληνισμού!


«Το έθνος μας διατήρησε την ταυτότητά του ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες γιατί διατήρησε πρωτίστως την ορθόδοξη πίστη του. Η Ορθοδοξία για αιώνες αποτέλεσε πηγή άντλησης δύναμης και εστία αφύπνισης του ελληνισμού για να αποτινάξει δεσμά που επεδίωκαν την καθήλωση ή και την εξαφάνισή του. Με την Ορθοδοξία κάθε φορά η ‘‘μαγιά’’ των Ελλήνων, κατά τον Μακρυγιάννη, αρχινά τον δρόμο της ανόδου, μετά την πτώση και την παρακμή». Τα παραπάνω δήλωσε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από την ιστορική κοινότητα της Τσαριτσάνης Ελασσόνας, όπου μετέβη για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας και τις εκδηλώσεις μνήμης του Διδασκάλου του Γένους Κωνσταντίνου Οικονόμου του «εξ Οικονόμων» στη γενέτειρά του. 
Ο κ. Χαρακόπουλος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, επισήμανε ακόμη ότι:
«Ο Κωνσταντίνος Οικονόμου συνιστά πρότυπο ανθρώπου που με αφοσίωση υπηρέτησε ταυτόχρονα την ιεροσύνη, το εκπαιδευτικό λειτούργημα και την υπόθεση της πατρίδας. Το ήθος, οι ιδέες και η δράση του συνιστούν παραδείγματα προς μίμηση εις το διηνεκές. Ιδιαίτερα σήμερα, σε μια εποχή καθολικής κρίσης αξιών και προτύπων, απαξίωσης ιδεολογιών και αμφισβήτησης βεβαιοτήτων, σε μια στιγμή κρίσιμη για το έθνος μας, μορφές σαν τον Κωνσταντίνο Οικονόμου πρέπει να εμπνεύσουν τους νέους μας. Προϋπόθεση, όμως, γι’ αυτό είναι το σχολείο να διδάσκει επαρκώς τους μαθητές για τις μεγάλες προσωπικότητες του έθνους και τις αξίες για τις οποίες αγωνίστηκαν. Γι αυτό το λόγο, επαναλαμβάνω και με αυτήν την ευκαιρία ότι σχολείο δεν σημαίνει μόνον στείρες γνώσεις, αλλά πολύ περισσότερα πράγματα, και κυρίως την προετοιμασία ολοκληρωμένων ανθρώπων με ιδανικά και αγάπη για τον συνάνθρωπό τους και την πατρίδα».

Προηγούμενο άρθρο Προβοκατόρικη Επίθεση Καθοδηγούμενων Μειοψηφιών – Εκδήλωση Μνήμης της Αγροτικής Εξέγερσης του Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Εορτάστηκε η μνήμη του Μαρίνου Αντύπα στον Πυργετό