Ειδήσεις

Ξεκίνησε η δεύτερη διανομή αγαθών από πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας


Ξεκίνησε την Τετάρτη και ολοκληρώνεται την Παρασκευή 18 Μαρτίου η δεύτερη διανομή τροφίμων της Κοινωνικής Σύμπραξης Λάρισας στο πλαίσιο του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας» για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Τα προϊόντα που διανέμονται είναι είδη κρεοπωλείου και παντοπωλείου και πιο συγκεκριμένα: κοτόπουλο, φασόλια, μακαρόνια, γάλα εβαπορέ και ζάχαρη.
Για τις 2.500 οικογένειες των δικαιούχων του Δήμου Λαρισαίων η διανομή γίνεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης (πρώην Ήδιστον) απο τις 9 το πρωί έως τις 43 το απόγευμα.
Το χώρο διανομής επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννη. Ο δήμαρχος συνομίλησε με δικαιούχους του προγράμματος καθώς και με υπαλλήλους και εθελοντές που συμμετέχουν στη διανομή.
Σε δήλωσή του ο κ. Καλογιάννης, υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει ο Δήμος Λαρισαίων στην Κοινωνική Πολιτική και κυρίως στην ενίσχυση των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Ο δήμαρχος Λαρισαίων επανέλαβε για άλλη μια φορά και σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, ότι η δημοτική αρχή έχει και θα έχει πάντα στο μυαλό της τη στήριξη των πιο αδύναμων Λαρισαίων συμπολιτών. Επίσης, τόνισε ότι η διανομή των προϊόντων γίνεται με υποδειγματικό τρόπο σε αντίθεση με άλλους δήμους της χώρας, όπου υπήρξαν προβλήματα.»
Να τονιστεί πως για την παραλαβή των προϊόντων απαραίτητη είναι η προσκόμιση επίσημου έγγραφου στο όποιο αναφέρεται ο ΑΜΚΑ είτε του αιτούντα είτε οποιουδήποτε άλλου μέλους της εγκεκριμένης οικογένειας. Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος αδυνατεί να προσέλθει στο σημείο Διανομής για λόγους υγείας, ηλικίας ή αναπηρίας τα προϊόντα τους παραδίδονται κατ οίκον με ευθύνη της Κοινωνικής Σύμπραξης.
Σε όσους δεν κατέστη δυνατή η ενημέρωση είτε με μήνυμα είτε τηλεφωνικά έχει αποσταλεί ταχυδρομική επιστολή στα στοιχεία Δ/σης που έχει δηλώσει ο αιτούντας στην αίτηση του.
Παράλληλα στο χώρο της διανομής, θα υπάρξει ειδικά διαμορφωμένος χώρος προς ενημέρωση – ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, για τις παράλληλες συνοδευτικές δράσεις, από το επιστημονικό προσωπικό του προγράμματος καθώς και από συνεργαζόμενους φορείς όπως το ΙΝΕ ΓΣΕΕ και το τοπικό παράρτημα του ΟΑΕΔ, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Ευπαθών Κοινωνικά Ομάδων Roma, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ και το Κέντρο πρόληψης Ν. Λάρισας ΟΡΦΕΑΣ, το 1ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ενηλίκων Λάρισας καθώς και συνεργάτες από το Χαμόγελο του παιδιού.
Τηλέφωνο για πρόσθετες πληροφορίες: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής- Διεύθυνση Πρόνοιας : 2410- 680242. Τζατζάκη Θεοδώρα.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη στον δήμαρχο Κιλελέρ πραγματοποίησε ο διοικητής της Πυροσβεστικής
Επόμενο άρθρο Μάξιμος : Η κυβέρνηση έχει αλλεργία σε αξιοκρατία, αξιολόγηση, αριστεία