Ειδήσεις

Μάξιμος: «Η Κυβέρνηση να ξεπεράσει τις ιδεοληπτικές εμμονές της για το μάθημα των Θρησκευτικών»


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχετικά με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη για το μάθημα των θρησκευτικών, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είτε για λόγους ιδεοληπτικών εμμονών, είτε για επικοινωνιακή κατανάλωση, ανοίγει συνεχώς θέματα τα οποία υπονομεύουν τη σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας. Χαρακτηριστικό είναι το ζήτημα που προέκυψε με την απαράδεκτη απαγόρευση της εισόδου Μητροπολιτών, με πρόσκληση μαθητών, στα σχολεία.

Όσον αφορά στο μάθημα των Θρησκευτικών, οι εξαγγελθείσες από τον αρμόδιο Υπουργό αλλαγές αλλοιώνουν τον σκοπό και τον χαρακτήρα της διδασκαλίας του. Υπενθυμίζουμε στην Κυβέρνηση ότι, σύμφωνα με το Σύνταγμα, θεμελιώδης σκοπός της Παιδείας είναι ”η ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης”. Εάν ο πρωθυπουργός εννοεί αυτό που είπε στις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, ”είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος”, οφείλει να τηρεί κάθε του άρθρο. Ξεπερνώντας τις ανιστόρητες αγκυλώσεις των συνιστωσών του Κόμματός του και επαναφέροντας στην τάξη τους Υπουργούς του, να αντιμετωπίζει σε πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης με την Εκκλησία τα όποια ζητήματα.

Στις κρίσιμες στιγμές που περνά ο τόπος, αποτελεί ολίσθημα η όξυνση διαφωνιών και αντιπαραθέσεων. Αντιθέτως, απαιτείται η συνεργασία όλων για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της χώρας. Στην πανεθνική αυτή προσπάθεια ο ρόλος της Εκκλησίας είναι πολύτιμος».

Προηγούμενο άρθρο Επιστολή δημάρχου Λαρισαίων σε Ι. Μουζάλα για το χώρο φιλοξενίας προσφύγων
Επόμενο άρθρο Εκλογές της ΕΜΔΥΔΑΣ Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας