Ειδήσεις

Πυρετώδεις εργασίες στο χώρο που θα φιλοξενήσει 400 πρόσφυγες


Εντατικά εργάζονται από χθες, συνεργεία υπηρεσιών του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ, για τη διαμόρφωση των χώρων του πρώην εργοστασίου RΟCA ¨όπου θα εγκατασταθούν προσωρινά και για περίπου μια εβδομάδα 400 πρόσφυγες, που φθάνουν σήμερα το απόγευμα στη Λάρισα. Ο συγκεκριμένος αριθμός προσφύγων θα παραμείνει στο συγκεκριμένο χώρο μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου».
Ο χώρος του πρώην εργοστασίου παραχωρήθηκε από τους ιδιοκτήτες του για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων, και διαμορφώθηκε μέσα σε λίγες ώρες από τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη σύνδεση των δικτύων (ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και αποχέτευσης). Το μεσημέρι ξεκίνησε τα στήσιμο των σκηνών από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στελέχη του Ερυθρού Σταυρού.
Επίσης, στο χώρο τοποθετήθηκαν ήδη χημικές τουαλέτες και ντουζιέρες, ενώ το μεσημέρι έφτασε στο χώρο και Κινητή Μονάδα Υγείας, η οποία θα παραμείνει καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής, ενώ τη σίτιση των προσφύγων θα αναλάβουν οι Ενοπλες Δυνάμεις.
Το χώρο επισκέφθηκε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και στελέχη της δημοτικής αρχής.
Σε δηλώσεις του ο κ. Καλογιάννης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι η κοινωνία της Λάρισας εδώ και 20 ημέρες δίνει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, συγχαίροντας παράλληλα τις υπηρεσίες του Δήμου και τη ΔΕΥΑΛ, που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε εγκαίρως να ετοιμαστεί ο χώρος για να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες στο χώρο που θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες.
Σημειώνεται πως οι 400 πρόσφυγες αναμένεται να φτάσουν στη Λάρισα, αργά το απόγευμα.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος : Παιδεία ανοιχτών οριζόντων χωρίς ιδεοληψίες
Επόμενο άρθρο Γιορτάζονται οι Απόκριες σε 35 κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ