Ειδήσεις

Τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Νίκαια


Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για τις τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με τη δημοτική Κοινότητα Νίκαιας. Οι γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Νίκαιας έχουν ήδη καθαρίσει τη φακή που θα μαγειρευτεί και θα σερβιριστεί την Καθαρή Δευτέρα και ο πρόεδρος του ΚΑΠΗ Νίκαιας κ. Αντώνης Κουλιόπουλος έχει κατασκευάσει τον καρνάβαλο και την παραδοσιακή «ντραμάλα»
Όλες οι εκδηλώσεις, λόγω των προβλεπόμενων άσχημων καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της κεντρικής πλατείας Νίκαιας σε ειδικά διαμορφωμένο στέγαστρο 600 τετραγωνικών μέτρων. Θα ξεκινήσουν το Σάββατο 12-3-2016 – ώρα 10:30π.μ. με 1:30μ.μ. με παράσταση Καραγκιόζη, εικαστικό εργαστήρι για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών (κατασκευή αποκριάτικου παιχνιδιού), αποκριάτικο χορό και παιχνίδι υπό την καθοδήγηση της ομάδας ACAPPELLA με υπεύθυνη δραστηριοτήτων την κ. Σωτηρία Μακρυγιάννη.
Θα συνεχιστούν την Κυριακή 13-3-2016 – ώρα 7:00μ.μ. με άναμμα φωτιάς συνοδεία μουσικής από Dj, κρασιού και ψητών εδεσμάτων, κάψιμο καρνάβαλου, παραδοσιακή «ντραμάλα» (από τον κ. Αντώνη Κουλιόπουλο), σκωπτικά ανέκδοτα (από τον κ. Σπύρο Παπαγιαννόπουλο) όρθια κωμωδία – standupcomedy (από τους ηθοποιούς κ. Άκη Μητσούλη, κ. Στέλλα Τσιάτσιου και κ. Γιάννη Χαρισμαΐδη).
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Καθαρή Δευτέρα 14-3-2016 – ώρα 10:00π.μ. Θα σερβιριστούνφακές, χαλβάς, τουρσί, ελιές, ταραμάς, κρασί (Το φαγητό θα αρχίσει να σερβίρεται στις 11π.μ.). Στη συνέχεια κλόουν, ξυλοπόδαροι και μάγοι, κυνήγι χαμένου θησαυρού (από την κ. Ειρήνη Ζιαβλιάκη), χορός Καρναβαλιστών, ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του κ. Δεληγιάννη, γαϊτανάκι, αποκριάτικος χορός «σκούπα» από το χορευτικό τμήμα της Νίκαιας και το χοροδιδάσκαλο Γιώργο Τσιπλακούλη, παραδοσιακός γάμος – αναβίωση παραδοσιακών εθίμων.
Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας Δήμου Κιλελέρ, με το Σύλλογο Νεολαίας, τον Όμιλο Αντισφαίρισης, το Σύλλογο Γυναικών Νίκαιας, τον Γυναικείο Όμιλο Δήμου Κιλελέρ ΑΡΩΓΗ ΑΛΛΗΛΛΕΓΥΗ, το Φιλανθρωπικό Σύλλογο ΑΓΑΠΗ, τη Θεατρική Σκηνή Νίκαιας, το Χορευτικό Τμήμα, το ΚΑΠΗ Νίκαιας, την Κινηματογραφική Λέσχη, τους συλλόγους γονέων – κηδεμόνωνΝηπιαγωγείου, Δημοτικού Γυμνασίου και Λυκείου, το Σκακιστικό Ομιλο, το ΓΣ Νίκαιας, τον Παναγροτικό ΑΟΝ, τον Αγροτικό Σύλλογο τους εθελοντές μάγειρες κ. Κώστα Μιχαλούλη, κ. Ανθή Γκοντικούλη και κ. Λίτσα Γεωργοπούλου και άλλους/ες εθελοντές και εθελόντριες.
Την Κυριακή 13-3-2016 και τη Δευτέρα 14-3-2016 ο Σύλλογος Νεολαίας Νίκαιας σε συνεργασία με τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας θα συγκεντρώνει στο χώρο των εκδηλώσεων είδη πρώτης ανάγκης, όπως παστεριωμένο γάλα 1 λίτρου μακράς διάρκειας σε χάρτινη συσκευασία, που να διατηρείται εκτός ψυγείου (όχι εβαπορέ), βρεφικά γάλατα σε σκόνη, φρυγανιές, μπισκότα, μέλι και μαρμελάδες (σε ατομικές μερίδες), τσάι (σε φακελάκια), χυμούς, κονσέρβες κρέατα εκτός από χοιρινό, μωρομάντιλα, πάνες, σαμπουάν και υγρό σαπούνι σε μικρές συσκευασίες ή επαγγελματικές μαζί με μικρά πλαστικά μπουκαλάκια, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια και θερμικά, ρούχα (και παιδικά) για τους πρόσφυγες.

Προηγούμενο άρθρο Aποκριάτικες εκδηλώσεις από την Ε.Μ.Λ. Φιλιππούπολης
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ