Ειδήσεις

Συνάντηση Πουτσιάκα με τον Ηλ. Τσέλιγκα


Τον ασκούντα χρέη Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας (ΑΠ.Δ.Θ.ΣτΕ.), Κον Ηλία Τσέλιγκα, επισκέφτηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Οικολογική Θεσσαλία» Νίκος Πουτσιάκας, ο οποίος συνοδευόταν από το μέλος της παράταξης Μένη Χατζηπαναγιώτου.
Η προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε, με σκοπό να υπάρξει ενημέρωση για το προσφυγικό θέμα και τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η ΑΠ.Δ.Θ.ΣτΕ., αλλά και για τυχόν πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει μελλοντικά.
Από τη συζήτησε προέκυψε, ότι δεν φαίνεται να υπήρξε κάποια συστηματική προετοιμασία για το ζήτημα, ενώ παρατηρήθηκε μια ανησυχητική αμηχανία από την πλευρά της ΑΠ.Δ.Θ.ΣτΕ., σχετικά με την αντιμετώπιση του θέματος αλλά και την εν γένει εμπλοκή της στο ζήτημα.
Χαρακτηριστικά, ο ασκών χρέη Γενικού Γραμματέα (Α.Χ.Γ.Γ.) ανέφερε ότι δεν γνωρίζει σε ποιόν βαθμό έχει ο ίδιος και οι υπηρεσίες του εμπλοκή και τι ακριβώς είδους.
Για περαιτέρω αναλυτική ενημέρωση και πληροφόρηση, ο ασκών χρέη Γενικού Γραμματέα παρέπεμψε τα μέλη της «Οικολογικής Θεσσαλίας» στην προϊσταμένη Διεύθυνσης Ιθαγένειας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που ορίστηκε πρόσφατα επικεφαλής πενταμελούς συντονιστικού οργάνου για το προσφυγικό, η οποία, όμως, παρά το γεγονός ότι της γνωστοποιήθηκε προφορικά η εντολή του Α.Χ.Γ.Γ., αρνήθηκε, την παροχή πληροφόρησης, επικαλούμενη φόρτο εργασίας, αλλά και το ότι δεν μπορεί να δίνει πληροφόρηση σε «κάθε πολίτη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Από τη συγκεκριμένη στάση και συμπεριφορά, εγείρονται σημαντικά ερωτηματικά ως προς τη θεσμική λειτουργία της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης, η οποία έχει σημαντικότατο και καθοριστικό ρόλο να παίξει σε αρκετά ζητήματα, τα οποία δεν μπορούν να μεταβιβαστούν στην Αυτοδιοίκηση, αρκεί αυτό να γίνει σε πνεύμα καλής συνεργασίας και όχι με την καθιέρωση ανύπαρκτων ιεραρχικών σχέσεων και απαξίωσης του ρόλου και της θέσης των αιρετών της Αυτοδιοίκησης και οποιουδήποτε άλλου θεσμικού φορέα αλλά και πολίτη.
Το προσφυγικό είναι το σημαντικότερο ζήτημα, που αντιμετωπίζει η χώρα μας σήμερα και για την αποτελεσματική διαχείρισή του, είναι απαραίτητη τόσο η συστηματική προετοιμασία, με στοιχεία και αναλύσεις των πραγματικών δεδομένων, από όλους τους αρμόδιους φορείς, όσο και η καλοπροαίρετη συνεργασία μεταξύ τους. Και σε αυτό δεν μπορεί και δεν δικαιούται να ολιγωρεί, ούτε να θέτει προσκόμματα κανείς. Συνεργασία, λοιπόν, τάχιστα από όλους και με όλους.

Προηγούμενο άρθρο Η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΘΕΒ
Επόμενο άρθρο Πότε, επιτέλους, θα επαναλειτουργήσει με πλήρη σύνθεση η Περιφέρεια Θεσσαλίας;