Ειδήσεις

Ερώτηση Κέλλα για το μέτρο της απόσυρσης


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών και Υποδομών, κκ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Χρήστο Σπίρτζη, κατέθεσε ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα την “παράταση του μέτρου της απόσυρσης αυτοκινήτων”.
«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αποδεικνύει για πολλοστή φορά, την πλήρη αδιαφορία της για την πραγματική οικονομία. Αν και γνώριζαν, οι Κυβερνώντες, ότι το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων, μέτρο – ανάσα για έναν ολόκληρο κλάδο, έληγε στα τέλη του 2015, δεν έκαναν απολύτως τίποτα ώστε να εξασφαλίσουν την συνέχισή του και σήμερα “τρέχουμε”, μήπως και υπάρξει κάποια παράταση!!! Μέσα στην αγωνία τους για το ποιους θα πρωτοδιορίσουν, είναι λογικό τα προβλήματα της αγοράς να μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα…», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.
Αναλυτικά η ερώτηση του βουλευτή:
Ένας από τους κλάδους της αγοράς που βιώνει στο μέγιστο βαθμό, τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, είναι αυτός του αυτοκινήτου.
Εκατοντάδες αντιπροσωπείες και εισαγωγικές εταιρείες σε ολόκληρη την χώρα, αγωνίζονται καθημερινά, να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις τους και να συντηρήσουν τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που προσφέρουν.
Το μέτρο της απόσυρσης που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011, ήταν πραγματικά μια ανάσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, δίνοντας ώθηση και αισιοδοξία για το μέλλον. Το καταναλωτικό κοινό, το “αγκάλιασε” και οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων, χρόνο με τον χρόνο, παρουσίαζαν σταδιακή αύξηση.
Από τον Δεκέμβρη του 2015 που τελείωσε το μέτρο της απόσυρσης, έχει παρουσιαστεί μια μεγάλη και ανησυχητική καθίζηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο μήνας Φεβρουάριος του 2016, με τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων να κάνουν “βουτιά”, καταγράφοντας πτώση 32,8% σε σχέση με πέρυσι!
Η παράταση του μέτρου είναι επιβεβλημένη. Ήδη στα τελωνεία βρίσκονται πάνω από 6000 καινούρια αυτοκίνητα, για τα οποία αν δεν ισχύσει η απόσυρση, το κόστος θα το επωμιστούν οι εισαγωγικές εταιρείες και οι καταναλωτές, κόστος που ξεπερνά τα 4 εκατ. ευρώ.
Κατόπιν όλων αυτών ερωτάσθε Κύριοι Υπουργοί
1. Ποιος ο λόγος που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενώ γνώριζε ότι το μέτρο της απόσυρσης λήγει στα τέλη του 2015, δεν προέβη εγκαίρως σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να συνεχιστεί;
2. Προτίθεστε να προχωρήσετε σε πρώτη φάση σε μια τριμηνιαία παράταση, ώστε να μπορέσουν να εκτελωνιστούν τα οχήματα και να μη επιβαρυνθούν το κόστος οι καταναλωτές;
3. Είναι στις προθέσεις σας η συνέχιση του μέτρου και αν ναι, ποιο το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος : Προτεραιότητα για τη ΝΔ η Παιδεία
Επόμενο άρθρο Σύσκεψη για τα τραπεζοκαθίσματα ζητά η Ρένα