Ειδήσεις

Αυλαία για το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools


Με μεγάλη επιτυχία και στην κατάμεστη αίθουσα των Victoria cinemas έπεσε η αυλαία του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ/artfools Λάρισας.Την τελετή λήξης τίμησε με την παρουσία του ο μεγάλος έλληνας σκηνοθέτης Νίκος Κούνδουρος ο οποίος απένειμε το 1ο Βραβείο του Ελληνικού Διαγωνιστικού και στον οποίο ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός απένειμε αναμνηστική πλακέτα του Φεστιβάλ. Για πρώτη χρονιά φέτος τις προβολές παρακολούθησαν 30 σκηνοθέτες ταινιών από όλη την Ελλάδα οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην πόλη μας, καθώς και αρκετά σχολεία απ΄όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας μια πανηγυρική ατμόσφαιρα. Ο κ. Αγοραστός ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή και εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του Φεστιβάλ.
Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι εθελοντές του Φεστιβάλ με τα χαρακτηριστικά πλέον μπλουζάκια με το σήμα του Φεστιβάλ. Στην τελετή λήξης παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας, ο αναπληρωτής πρόεδρος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας τμήμα Erasmus κ. Δημήτρης Κουρέτας, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Στάθης Βελισσαρίου, η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη, η αντιπρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα κ. ΄Αννυ Ψάρρα, η επί σειρά ετών καλλιτεχνική διευθύντρια του Μεσογειακού Φεστιβάλ κ. Στέλλα Μπελέση, φιλοξενούμενη του Φεστιβάλ καθώς και πλήθος κόσμου.
Η οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ με τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Νίκο Αρτινό και την πρόεδρο κ. ΄Αντα Σαρτζή ανανέωσαν το ραντεβού για το επόμενο 9ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ/artfools Λάρισας.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων
Επόμενο άρθρο Βραβεία Προσωπικότητες 2015-2016 – Βράβευση και Ομιλία Άννας Βαγενά