Ειδήσεις

Συνάντηση Μάξιμου με ΔΑΚΕ Α΄θμιας


“Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί τη βάση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, εκεί που όλα ξεκινούν για τους μαθητές. Ενόψει της κατάρτισης του κυβερνητικού προγράμματος της παράταξης θέλουμε να ακούσουμε ρεαλιστικές προτάσεις, πρωτίστως από τους δημόσιους λειτουργούς που σε καιρούς κρίσης και παρά τις δραματικές περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία, κράτησαν όρθια την εκπαίδευση». Τα παραπάνω τόνισε ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση που είχε με τη ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εκπαιδευτικοί έθεσαν στον κ. Χαρακόπουλο θέματα που τους απασχολούν και θεωρούν ότι μπορούν να συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ειδικότερα, τόνισαν ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στον ορθό προγραμματισμό και την έγκαιρη διεκπεραίωση των μεταβολών του εκπαιδευτικού προσωπικού (αποσπάσεις-μεταθέσεις) καθώς και τη συνεχή επιμόρφωση όλων των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών. Πρότειναν δε να εξεταστεί το θέμα της επαναλειτουργίας των διδασκαλίων για το σκοπό αυτό, ενώ σαν παράδειγμα ελλιπούς επιμόρφωσης ανέφεραν την εκκρεμότητα στην επιμόρφωση β΄ επιπέδου των καθηγητών φυσικής αγωγής στις ΤΠΕ. Τέλος, πρότειναν να ανακοινωθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις για όλες τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και συνηγόρησαν υπέρ της κάλυψης αυτών των κενών.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Θανάσης Γκουτζέλας, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Γούλας, ο Γραμματέας κ. Γιάννης Λέτσιος και τα μέλη κ.κ Στέλιος Γαλάνης και Κώστας Τσιτώτας.

Προηγούμενο άρθρο Στο δήμαρχο Λαρισαίων ο νέος διοικητής ΠΥ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τους 100 έφθασαν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Λάρισα