Ειδήσεις

Ε.Κ.Λ. : Βοήθεια στους πρόσφυγες


Συνεχίστηκε και την Παρασκευή και το Σάββατο η παράδοση στους πρόσφυγες στον σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στον Ευαγγελισμό, μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων, ρούχων, παπουτσιών και ειδών υγιεινής από το ΕΚΝΛ, που συγκέντρωσε από απλούς εργαζόμενους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις της περιοχής μας, που δείχνουν μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα μας.
Το δράμα τους όμως συνεχίζεται, αφού παραμένουν στοιβαγμένοι πότε στο ένα και πότε στο άλλο σημείο της ΠΑΘΕ και άλλων δρόμων, αντι να προωθηθούν στις χώρες που επιθυμούν να πάνε, με την κυβέρνηση απούσα και οι παρεμβάσεις δήμων και της Περιφέρειας όπως επανειλημμένα αναφέραμε είναι ανεπαρκέστατες και έδειξαν την έλλειψη οργανωμένου σχεδίου πολιτικής προστασίας σε τέτοιες συνθήκες.
Το ΕΚΝΛ απαιτεί άμεσα από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει την γρήγορη προώθησή τους στα σύνορα προκειμένου να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν. Ταυτόχρονα αξιώνει από την κυβέρνηση, σε συνεργασία με την περιφέρεια και τους δήμους, να αναλάβει ο κρατικός, μαζί με τον περιφερειακό και δημοτικό μηχανισμό την ευθύνη αντιμετώπισης του προβλήματος και να εξασφαλίσει ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και όχι να πετάνε το μπαλάκι στα αρπακτικά των διάφορων ΜΚΟ και άλλα δίκτυα.
Να εξασφαλιστεί με ευθύνη του κράτους σε συνεργασία με τους αρμόδιους δήμους χώρος κατάλληλος (γυμναστήρια ή κλειστά σχολικά κτίρια) για την διαμονή τους. Άμεση και για όσο διάστημα χρειαστεί εξασφάλιση της διαβίωσης και της σίτισής τους με βάση και τις ιδιαίτερες ανάγκες τους, όπως γάλα, παιδικές τροφές, πάνες για μωρά κτλ, καθώς επίσης σταθερή κάλυψη από κινητή υγειονομική μονάδα.

Προηγούμενο άρθρο Αιμοδοσία με τη συμμετοχή του Ροταριανού Ομίλου Ανατολικής Λάρισας
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών