Ειδήσεις

Το ΕΚΝΛ για τους πρόσφυγες στα Τέμπη


Όπως είναι γνωστό, σε όλη τη χώρα βρίσκονται διάσπαρτοι και εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες, από τις εμπόλεμες περιοχές, κυρίως Σύριοι, εξ αιτίας της απάνθρωπης απόφασης πολλών ευρωπαϊκών κρατών να μην φιλοξενήσουν πρόσφυγες στο έδαφος τους. (Να σημειωθεί ότι τον πόλεμο και τους βομβαρδισμούς στις χώρες αυτές τον πραγματοποιούν το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε. η Ρωσία και η Τουρκία για τα συμφέροντα των πολυεθνικών) Στο νομό μας είναι εγκλωβισμένοι στα Τέμπη (πάνω από 700 άνθρωποι) στην πλειοψηφία τους παιδάκια και γυναίκες. Παγωμένοι, πεινασμένοι, άρρωστοι.
Δυστυχώς η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές αποδείχθηκαν ανήμποροι να δώσουν ουσιαστικές λύσεις αφού το μόνο που εξασφάλισαν είναι ένα σάντουιτς, λίγο νερό και λίγα πορτοκάλια.
Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας καλεί όλους τους Λαρισαίους πολίτες, τους φορείς και τις επιχειρήσεις, να εκφράσουν με κάθε τρόπο την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους σ’ αυτούς τους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή της ζωής τους την έχουν απόλυτη ανάγκη !
Με σκοπό να συνδράμουμε στην άμεση ανταπόκριση του λαού μας σ’ αυτό το ανθρωπιστικό μας καθήκον, από σήμερα και κάθε μέρα, στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου ( εργατικής πρωτομαγιάς 6, Τηλέφωνο 2410 250708) θα συγκεντρώνονται τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται άμεσα οι πρόσφυγες και θα προωθούνται άμεσα προς τα Τέμπη η όπου αλλού υπάρξουν ανάγκη:

Είδη πρώτης ανάγκης:
Εμφιαλωμένο νερό, χυμούς, γάλα, ψωμί, κρουασάν, είδη αρτοποιείας, φρούτα, (κυρίως μπανάνες), τυριά, κομπόστες!
Παιδικά ρούχα, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, κάλτσες, κουβέρτες!

Καλούμαστε να συμβάλουμε όλοι! σαυτή την ανθρώπινη προσπάθεια! Θα είναι απαράδεκτο και θα μας γράψει η ιστορία με τα πιο μελανά γράμματα, αν στο νομό μας πεθάνει από την πείνα και το κρύο έστω και ένας, άνθρωπος!

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Αναστάσιος Τσιαπλές Πάρις Λιόλιος

Προηγούμενο άρθρο Κλιμακώνουν τους αγώνες οι αγρότες - Μεταβαίνουν στον Προμαχώνα
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία