Ειδήσεις

Μάξιμος για Κυπριακό: Προϋπόθεση της λύσης η απόσυρση του κατοχικού στρατού


«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κυπριακό, αν και έχει καθιερωθεί να θεωρείται ότι ‘‘δεν πουλάει επικοινωνιακά’’, ήταν και παραμένει μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις για την Ελλάδα και τον ελληνισμό». Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης παιδείας και θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς τον πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρη Κατσαρό και τον πρόεδρο Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας κ. Ντίνο Αυγουστή, με αφορμή την πρόσκλησή τους στην εκδήλωση που διοργανώνουν για το κυπριακό στην πόλη της Λάρισας.
Ο κ. Χαρακόπουλος, που οι κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις τον κράτησαν στην Αθήνα, συγχαίρει στο μήνυμά του τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και το υψηλό επίπεδο των εισηγητών της εκδήλωσης. Στη συνέχεια τονίζει ότι «ιδιαίτερα σήμερα, λόγω των δραματικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, σε απόσταση αναπνοής από την Μεγαλόνησο, με την απρόβλεπτη ακόμη κατάληξη που θα έχουν, καθώς και το μεγάλο ενεργειακό παιχνίδι, στο οποίο η Κύπρος, όπως και η Ελλάδα είναι παρούσες, δημιουργούν ένα νέο σκηνικό».
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογραμμίζει ακόμη ότι «αυτή τη στιγμή, και ενώ συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού, ο ελληνισμός σε Κύπρο και Ελλάδα οφείλει να επαγρυπνεί. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η λύση, που είναι ευχή όλων μας, προϋποθέτει την άρση των συνεπειών της τουρκικής εισβολής του 1974, την απόσυρση των κατοχικών στρατευμάτων, και οπωσδήποτε την ισχύ του ευρωπαϊκού κεκτημένου, χωρίς εκπτώσεις και εξαιρέσεις σε όλο το νησί, για όλους τους κατοίκους του».
Και καταλήγει ότι «για να επιτευχθεί τούτο πρωτίστως απαιτείται από την τουρκική ηγεσία να αποδείξει στην πράξη ότι έχει εγκαταλείψει τις ηγεμονικές της εμμονές, να αποσύρει τον κατοχικό στρατό που διατηρεί στο νησί, και να σεβαστεί την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Διαφορετικά το όποιο σχέδιο επίλυσης θα είναι αναποτελεσματικό και θνησιγενές».

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος : Επιβεβλημένη η συνέχιση των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα εξετάσεων χειριστών μηχανημάτων έργου