Ειδήσεις

Μάξιμος: “Κοινωνική πολιτική δεν είναι οι συνταγές γεμιστών της κ. Φωτίου!”


«Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η ανταπόκρισή σας, το γεγονός ότι επιστρέφουν στη Νέα Δημοκρατία μετά την αλλαγή σελίδας στην ηγεσία της, πολίτες που είχαν αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια». Έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του κόμματος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην εκδήλωση της 3ης ΔΗΜ.Τ.Ο. Αθήνας που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» στο Θησείο, με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας.
Ο Θεσσαλός πολιτικός στην παρέμβασή του εστίασε την προσοχή του στο «πως μπορεί να υπάρξει πραγματικό κοινωνικό κράτος». Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Στον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε ο μύθος της κοινωνικής πολιτικής της αριστεράς, που διεκδικούσε τόσα χρόνια το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας. Κοινωνική πολιτική, όμως, δεν μπορεί να είναι οι “συνταγές των γεμιστών χωρίς κιμά” της υπουργού κυρίας Φωτίου. Κοινωνική πολιτική δεν είναι η διανομή της μιζέριας και η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης! Κοινωνική πολιτική είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η προάσπιση της κοινωνικής συνοχής με ένα δίχτυ αλληλεγγύης.
Θέσεις, όμως, απασχόλησης, νέες δουλειές δεν μπορούν να υπάρξουν με κυβέρνηση της αριστεράς που ενοχοποιεί την επιχειρηματική δράση, που έχει αλλεργία στις επενδύσεις. Τι μηνύματα στέλνει η κυβέρνηση όταν κλείνει τις Σκουριές. Ποιος θα έρθει να επενδύσει στη χώρα όταν κάθε μέρα αλλάζουν οι φορολογικοί συντελεστές, όταν δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει. Γι’ αυτό επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο και φεύγουν στη Βουλγαρία, γι’ αυτό εκτινάσσεται η ανεργία, γι’ αυτό τα νέα παιδιά με προσόντα αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Και πραγματική κοινωνική πολιτική, στήριξη των αδύναμων, δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ανάπτυξη, χωρίς παραγωγή πλούτου, από τη φορολόγησή του οποίου μπορούν να υπάρξουν μέτρα, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για το οποίο μιλά ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης».
Ο κ. Χαρακοπουλος υποστήριξε ότι «Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πολιτικής, στροφή στο ρεαλισμό και την κοινή λογική. Αυτή την αλλαγή μπορεί να υπηρετήσει η Νέα Δημοκρατία. Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάπτυξης, να προσελκύσει επενδύσεις, να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης, ευκαιρίες για όλους. Στο νέο ξεκίνημα που άρχισε με την αλλαγή ηγεσίας και την ανασυγκρότηση του κόμματος με την εκλογή νέων οργάνων και το συνέδριο που έχει ανακοινωθεί σας καλώ να συμμετέχετε όλοι. Εσείς, άλλωστε, είστε η ψυχή της παράταξης, που στα δύσκολα καλείτε να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια της».
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος της βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης και οι βουλευτές κ.κ. Θόδωρος Φορτσάκης και Βασίλης Κικίλιας, ενώ παραβρέθηκαν πρώην βουλευτές, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων, στελέχη και φίλοι της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή.

Προηγούμενο άρθρο Αναφορά - διαμαρτυρία φιλόζωων κατοίκων της Νίκαιας προς τον Δήμο Κιλελέρ
Επόμενο άρθρο Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του το ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου του Δ.Τεμπών