Ειδήσεις

Κέλλας: Νομοθετείτε για τους παράνομους μετανάστες σε βάρος των Ελλήνων


«Διαλύσατε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας. Και έρχεστε να μεταθέσετε τις ευθύνες σας, αφού ομολογείτε την χρεοκοπία του συστήματος υγείας, στις πλάτες των Δημάρχων, των Περιφερειαρχών και της Πυροσβεστικής. Κλείσατε 80 κρεβάτια ΜΕΘ από αδράνεια και ανικανότητα . 115 οι νεκροί μέχρι σήμερα και η γρίπη δεν έχει κορυφωθεί ακόμα. Και τώρα με καθυστέρηση 4 μηνών προκηρύσσετε 500 θέσεις για τη ΜΕΘ. Είχατε ενημερωθεί εγκαίρως από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ. 50 διασωληνωμένοι, περιμένουν στη λίστα για ένα κρεβάτι ΜΕΘ. Αναφέρω χαρακτηριστικά, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας κανένας διορισμός γιατρού, μόνο 2 νοσηλευτές, 8 κρεβάτια κλειστά. Και όταν θα γίνουν οι διορισμοί θα έχει περάσει η γρίπη».
Σκληρή κριτική άσκησε από το βήμα της βουλής ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας τοποθετούμενος επί του νομοσχεδίου της κυβερνήσεως “Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου”. Ο Λαρισαίος πολιτικός έκανε εκτενή αναφορά, στον τομέα της υγείας, κρατώντας τη “Μαύρη Βίβλο της Υγείας”, όπου τονίζονται οι ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε η Κυβέρνηση, ενώ επεσήμανε το επικίνδυνο αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν τη Δημόσια Υγεία, οι κυβερνητικοί χειρισμοί.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κέλλας σημείωσε:
«Εσείς τι ακριβώς νομοθετείτε σήμερα; Πραγματικά νομοθετείτε για ένα κομμάτι πληθυσμού – άγνωστο πόσο – που δεν έχει νομιμοποιητικά έγγραφα, που είναι παράνομοι στην Ελλάδα. Και εδώ ανοίγετε ένα τεράστιο θέμα. Και μην αρχίσετε τις ανοησίες για δήθεν ρατσιστές. Ρατσισμό έχουμε όταν γίνεται διάκριση εθνικοτήτων, χρώματος, φυλής κλπ. Εδώ μιλάμε για νομικούς όρους, για νόμιμη ή παράνομη παραμονή. Και πέστε μου. Σε ποιά χώρα ευρωπαϊκή, ισχύει παρόμοια νομοθεσία; Είπατε ότι πιέζεστε από διεθνείς οργανισμούς. Από ποιους; Κατονομάστε τους. Και μη μιλάτε για ευαισθησία. Πού είναι η ευαισθησία σας στην παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους και ανασφάλιστους νόμιμους κατοίκους της χώρας αυτής; Διαρκές μπλακάουτ. Και το κόστος; 100 εκ. € είπε ο κ. Πολάκης στη Βουλή. Αυτό το ποσό είχαμε προϋπολογίσει εμείς για τους νόμιμους και τους Έλληνες ανασφάλιστους. Πως μπορείτε εσείς να υπολογίσετε το κόστος; Και η κερκόπορτα που ανοίγετε; Να έρχονται εδώ παρανόμως για χειρουργεία ή κοστοβόρες θεραπείες “βόρειοι γείτονές μας”; Και μην προσποιείστε ότι δεν καταλαβαίνετε. Πάτε να δημιουργήσετε νέα κατηγορία διακινητών αλλοδαπών ασθενών, για θεραπεία και χειρουργεία στην Ελλάδα».
Στη διάρκεια της ομιλίας του, ο Λαρισαίος βουλευτής, αναφέρθηκε σε δραματικούς τόνους και στην οικονομική ασφυξία που έχει επέλθει στον ΕΟΠΥΥ και στα Νοσοκομεία, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:
«Μειώνετε 43% μεσοσταθμικά 51 διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ. Από 2 Φεβρουαρίου 2016 στην ΗΔΙΚΑ εμφανίζονται οι νέες τιμές αποζημίωσης από ΕΟΠΥΥ. Οι τιμές αυτές είναι στα ίδια επίπεδα από το 1991 και από το 2012 μειώθηκαν 3 φορές, συν το clawback και rebate. Και δεν σταματάμε εδώ. Αληθεύει ότι ακολουθεί νέα μείωση κατά 18%; Κλείνετε όλα τα διαγνωστικά μικροβιολογικά εργαστήρια στην Ελλάδα και παρέχετε δωρεάν περίθαλψη στου παρανόμως ευρισκομένους στη χώρα; Λίγη τσίπα δεν υπάρχει; Δεν αναφέρω την κατάσταση των νοσοκομείων , ούτε την εκτίναξη των ληξιπροθέσμων οφειλών, ούτε την φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ που έχει ξεφύγει στα 370 εκ. €»
Τέλος κλείνοντας την ομιλία του ο Τομεάρχης Υγείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατήγγειλε για άλλη μια φορά τα φαινόμενα διαφθοράς και κομματικοποίησης του κράτους, από την Κυβέρνηση, σχολιάζοντας τόσο την τροπολογία της “τελευταίας στιγμής” για απευθείας αναθέσεις για τη κατασκευή των hot spots, όσο και την πρόσληψη διαμεσολαβητών υγείας στα νοσοκομεία.
«Την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν, από τις τραγικές ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, για τις οποίες είστε αποκλειστικά και μόνο υπεύθυνοι εσείς, έρχεστε τώρα και μου προσλαμβάνετε διαμεσολαβητές υγείας. Λύσατε όλα τα άλλα προβλήματα των νοσοκομείων και σας έμεινε αυτό; Μιλάμε για βόλεμα ημετέρων, για κομματικούς ινστρούχτορες, για κομματικούς μηχανισμούς παραεξουσίας στα νοσοκομεία. Και οι διοικητές, τι ρόλο θα παίζουν; Όσο για την τροπολογία της τελευταίας στιγμής για τις απευθείας αναθέσεις για τα hot spots, νομίζω ότι τα λόγια είναι περιττά. Είστε το απομεινάρι της παλιάς νοοτροπίας. Είστε ο ορισμός της διαπλοκής» και κατέληξε λέγοντας, «Ισοτιμία – αλληλεγγύη – κοινωνική αναδιανομή είπατε κύριε υπουργέ ότι είναι οι αρχές της αριστεράς. Η αίτηση του κ. Τσίπρα στο ΝΑΤΟ, να έρθει με Γερμανό Διοικητή για να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορά μας στο Αιγαίο είναι πριν ή μετά τις αρχές αυτές; Δυστυχώς στην Κυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστεράς, δεν έχετε ούτε αρχή ούτε τέλος. Έχετε χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια».

Προηγούμενο άρθρο Η δημοτική παράταξη «ΛΑΡΙΣΑ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ» κόβει την πίτα της
Επόμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκαν τα Αποκαλυπτήρια πινακίδας για καλωσόρισμα στη Μακεδονία στον Πλαταμώνα