Με γενικό μπλακάουτ από την Πέμπτη προειδοποιούν οι αγρότες


Διορία πέντε ημερών δίνουν οι αγρότες προκειμένου να γίνει αποδεκτό το αίτημά τους για σύσταση διακομματικής επιτροπής που θα συζητήσει, από μηδενικής βάσης, όλα τα αιτήματά τους. Την ίδια στιγμή, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους αυξάνοντας τις ώρες αποκλεισμού δρόμων σε όλη την Ελλάδα ενώ ξεκίνησαν καταλήψεις και σε εφορίες.
Οι αποκλεισμοί αναμένεται να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες με τους αγρότες να μην αποκλείουν ακόμη και το γενικό «black out», αν μετά την Πέμπτη δεν υπάρξουν ουσιαστικές εξελίξεις εκ μέρους της κυβέρνησης στο θέμα των προτάσεων που έχουν καταθέσει για απόσυρση του ασφαλιστικού και συζήτηση από μηδενική βάση τόσο για το φορολογικό όσο και για το κόστος παραγωγής.
Την Κυριακή θα ξανασυνεδριάσουν οι συντονιστικές επιτροπές των αγροτών για να αποφασίσουν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Τα μπλόκα
Ειδικότερα, τα Τέμπη θα παραμείνουν σήμερα κλειστά έως τις 10 το βράδυ, ενώ για την Πέμπτη οι αγρότες σκοπεύουν να αφήσουν στο σημείο ανοικτό προκειμένου να διευκολυνθεί η διέλευση εκείνων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής –πανεργατικής απεργίας.
Στην Μελούνα Ελασσόνας σήμερα και αύριο ο δρόμος στο ύψος του αγροτικού μπλόκου παραμένει κλειστός από τις 4 μέχρι τις 7 το απόγευμα, όπως και την Πέμπτη. Από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι κλειστή θα είναι η εθνική οδός Τρικάλων-Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Σχετικά με την κοπή των τελευταίων 6 πεύκων στο Δ.Σ. Πλατυκάμπου
Επόμενο άρθρο Τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων