Συνάντηση Μάξιμου με τον Πρόεδρος της ΔΑΚΕ Καθηγητών


Ο Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο πλαίσιο των επαφών του με φορείς και παράγοντες της παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Καθηγητών, μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρώην πρόεδρο της ΟΛΜΕ κ. Δημήτρη Πεππέ.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν τους καθηγητές αλλά και γενικότερα ζητήματα της εκπαίδευσης.
Επισημάνθηκε, το γεγονός ότι 5 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς δεν έχουν καλυφθεί άνω των 1.000 κενών σε καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων των Γυμνασίων και Λυκείων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην διαδικασία που ακολουθήθηκε για τις επιλογές των στελεχών της εκπαίδευσης. Εκ μέρους της ΔΑΚΕ εκφράσθηκε πλήρης αντίθεση στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο με το οποίο επιχειρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική άλωση της Διοικητικής ιεραρχίας στην Εκπαίδευση και στον πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτήν των κομματικά επιλεγέντων περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Καθηγητών ενημέρωσε επίσης τον Τομεάρχη Παιδείας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, για όλες τις θέσεις της ΔΑΚΕ σχετικά με την επιμόρφωση, την αξιολόγηση, την τεχνική εκπαίδευση και το μισθολογικό καθεστώς των εκπαιδευτικών.

Προηγούμενο άρθρο Νέα παρέμβαση της Ρένας Καραλαριώτου για τα αδέσποτα ζώα
Επόμενο άρθρο Ο Χρ. Κέλλας για τις δηλώσεις της Αμερικανίδας Πρόξενου