Μάξιμος: Να παραμείνουν τα Υποθηκοφυλακεία στο Δήμο Τεμπών


Να μην μετακινηθούν από το Δήμο Τεμπών στην Λάρισα τα δύο υποθηκοφυλακεία (Ολύμπου που εδρεύει στον Πυργετό και Κισσάβου που εδρεύει στο Συκούριο) τα οποία ξεκίνησαν να λειτουργούν ήδη από τα μέσα του 18ου αιώνα, ζητά με αναφορά του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Η αναφορά που απευθύνεται προς το υπουργό Δικαιοσύνης κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο, συνοδεύεται από σχετική επιστολή του Δημάρχου Τεμπών κ. Κωνσταντίνου Κολλάτου.
Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων στην εν λόγω επιστολή: «Η σκέψη για οποιαδήποτε μετακίνηση των δύο παραπάνω υποθηκοφυλακείων θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες του Δ. Τεμπών και όμορων Δήμων (π.χ Αγιάς) που εξυπηρετούνται από τις συγκεκριμένες δομές. Η αναστάτωση αυτή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη με την έναρξη των δηλώσεων Κτηματολογίου που αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Φεβρουαρίου 2016. Σύμφωνα με εκτιμήσεις και λόγω της ύπαρξης των παραλίων και των ορεινών διαμερισμάτων τα δικαιώματα δηλώσεων υπερβαίνουν κατά πολύ τις 150.000. Άρα γίνεται εύκολα αντιληπτός ο όγκος των δηλώσεων και ο αριθμός των ανθρώπων που θα εξυπηρετηθούν από τα υποθηκοφυλακεία Ολύμπου και Κισσάβου».
Διασαφηνίζεται, μάλιστα, ότι «η λειτουργία των παραπάνω υποθηκοφυλακείων δεν επιβαρύνει σε καμιά περίπτωση τον προϋπολογισμό των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, αφού είναι γνωστό, ότι οι δαπάνες τους καλύπτονται εξ ολοκλήρου από τους άμισθους υποθηκοφύλακες».
Και η επιστολή καταλήγει ότι «και για ιστορικούς λόγους είναι επιβεβλημένη η παραμονή των δύο υποθηκοφυλακείων δεδομένου ότι η έναρξη και η λειτουργία τους βρίσκεται στο μέσον του 18ου αιώνα, όταν ακόμη οι περιοχές αυτές μεσουρανούσαν δίνοντας τα φώτα και το στίγμα της φυσικής και πολιτιστικής τους κληρονομιάς».

Προηγούμενο άρθρο Στον χορό της ποδοσφαιρικής ομάδας ο Δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων