Ο Χρήστος Κέλλας για το ολοκαύτωμα


Στην ανάγκη αποτροπής ολοκληρωτικών σχεδίων και ενδυνάμωσης της λειτουργίας της δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφέρθηκε σε μήνυμά του προς την Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας και τον Πρόεδρό της, κ. Μώρις Μαγρίζο, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.
«Αν θέλουμε να αποδώσουμε τις πρέπουσες τιμές στα θύματα του Ολοκαυτώματος, οφείλουμε να συμφωνήσουμε, οφείλουμε να παραδεχθούμε και να καταλήξουμε σε έναν κοινό βηματισμό, που θα μας βοηθήσει όλους, ως κοινωνία, να πάμε ένα βήμα μπροστά.
Να αποφασίσουμε τώρα πως δεν φτάνουν μόνο οι καταδίκες. Οφείλουμε όλοι μας να προστατεύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς, να αναδείξουμε και πάλι την πολιτική ως ανώτερη ανθρώπινη δημοκρατική διαδικασία, απομονώνοντας όλα τα απολυταρχικά μορφώματα, όλα τα ναζιστικά απομεινάρια του χθες.
Να συμφωνήσουμε τώρα πως όλα λύνονται με διάλογο, σχέδιο και αμοιβαίες υποχωρήσεις. Είτε μιλάμε για την ίδια κοινωνία, είτε για κοινωνίες διαφορετικών χωρών.
Το χρωστάμε στη μνήμη όλων όσων υπέστησαν τη βαρβαρότητα του πολέμου, τη φρίκη του Ναζισμού.
Να βάλουμε φρένο, σήμερα, στα ανατριχιαστικά σχέδια που εκπορεύονται από ορισμένες χώρες και τα οποία, με αφορμή το προσφυγικό, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο Λαρισαίος πολιτικός, ο οποίος δεν παρέστη στις εκδηλώσεις, λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα του ΕΚΝΛ στους ανέργους
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων