Χρ. Κέλλας: Η παιδεία δεν χωρά ιδεοληψίες και περιχαρακώσεις


Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, απαντώντας στην πρόσκληση του αν. Δ/ντη Α’/θμιας Εκπ/σης ν. Λάρισας, κ. Σωτήρη Βούλγαρη, για να παραστεί στη δοξολογία για τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
Σήμερα, ημέρα που η εκκλησία μας γιορτάζει την μνήμη των Τριών Ιεραρχών, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε το πλαίσιο εκείνο, που θα πρέπει να διέπει την εκπαίδευση της χώρας, αφού είναι κοινή πεποίθηση πως τα προβλήματα στον ευαίσθητο αυτό χώρο τα τελευταία χρόνια πολλαπλασιάστηκαν.
Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στη χώρα θα πρέπει κανείς να συνυπολογίσει και την ιδεοληπτική στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, μιας που εχθρεύεται την αριστεία και την προσπάθεια, επιδιώκοντας να περιχαρακώσει έναν ολόκληρο χώρο, καθιστώντας τον με τον τρόπο αυτό ουραγό στην έρευνα, την καινοτομία και την σύγχρονη διδασκαλία.
Οφείλουμε λοιπόν όλοι, πολιτική ηγεσία και εκπαιδευτική κοινότητα, να συνδράμουμε ώστε να διαμορφώσουμε εκείνες τις συνθήκες που θα επιτρέψουν το άλμα προς τα εμπρός, μέσω της δημιουργίας ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος, που θα προχωρά μπροστά αλλά θα προασπίζει τις αρχές και τις αξίες του έθνους μας.
Οφείλουμε να αποκαταστήσουμε και πάλι σχέσεις εμπιστοσύνης με τον εκπαιδευτικό κόσμο και να διαμορφώσουμε το πλαίσιο που θα απαντά στα σύγχρονα ερωτήματα της εποχής, δημιουργώντας, σε τελική ανάλυση, ελεύθερα πνεύματα και σκεπτόμενους πολίτες, εφοδιασμένους με σύγχρονες γνώσεις οι οποίες θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των σύγχρονων κοινωνιών και οικονομιών.
Θέλω να συγχαρώ όλον τον εκπαιδευτικό κόσμο της χώρας, που κάτω από αντίξοες συνθήκες, επιτελεί σπουδαίο έργο, ένα έργο που είναι υπόθεση όλων μας. Χρόνια πολλά με υγεία και κάθε επιτυχία σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και ελπίζω τα επόμενα χρόνια ο χώρος της παιδείας να φτάσει στα επίπεδα που του αρμόζει και από αυτόν να ξεκινάει ο σχεδιασμός για το μέλλον της πατρίδας μας.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση στη Λάρισα από την «Πρωτοβουλία Φίλων Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς»
Επόμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Θεσσαλία