Εγγραφή Συλλόγων Και Φορέων Ως Ιδρυτικών Μελών Του Νέου Δικτύου


 

Ολοκληρώνεται η μεγαλύτερη κατάκτηση των Θεσσαλικών Συλλόγων στην ιστορία τους, με τη δημιουργία μιας σύγχρονης και ισχυρής Ομοσπονδίας

Εγκρίνεται το Καταστατικό της Ομοσπονδίας (Δικτύου ) στις 12 Οκτ. 2010 και η ανάδειξη του πρώτου Δ.Σ. μέχρι το τέλος του έτους

 Αγαπητοί Φίλοι, Συνεργάτες, Εκπρόσωποι των ΜΚΟ Θεσσαλίας,

Με  την επιστολή μας αυτή θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι  η ίδρυση του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας είναι ήδη γεγονός ,ως αποτέλεσμα των εργασιών του 4ου Συνεδρίου ,που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο στις 14 Μαρτίου 2010 και  ενέκρινε το σύγχρονο Καταστατικό του Δικτύου (Ομοσπονδίας ) ,όπως επίσης εξέλεξε και την 7μελή Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή ,που είμαστε όλοι εμείς ,προκειμένου να ολοκληρώσουμε όλες τις νομικές διαδικασίες και να οδηγήσουμε την Ομοσπονδία μας στην εκλογή του πρώτου, στην ιστορία της Θεσσαλίας ,11μελούς Διοικητικού μας Συμβουλίου, διαδικασίες  δηλ. που ήδη βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και ολοκληρώνονται με απόλυτη επιτυχία,σε λίγες μέρες.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη κατάκτηση ,μέχρι σήμερα, των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (δηλ. των Συλλόγων,Οργανώσεων  ,Σωματείων  κ.ά.), που είσαστε όλοι εσείς με τους θαυμάσιους Συλλόγους σας , σε επίπεδο Θεσσαλίας, που ασχολούνται με τον πολιτισμό, το περιβάλλον ,την κοινωνική Αλληλεγγύη και Κοινωνική Οικονομία και αποκτούν ,επιτέλους μια ενιαία φωνή και δυναμική ,έτσι ώστε όταν χρειάζεται να λειτουργούμε και συντεταγμένα και συντονισμένα ,διεκδικώντας για την Κοινωνία των Ενεργών Πολιτών την πρόοδο ,που δικαιούται η Θεσσαλία σε κάθε επίπεδο, .

Στο 4ο Συνέδριο,που έγινε στο ΞΕΝΙΑ Βόλου(14/3/2010) , ήδη, συζητήθηκε διεξοδικά και ψηφίστηκε το πρώτο καταστατικό του Δικτύου ,το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία της έγκρισής του από το Πρωτοδικείο Λάρισας  (στις 12/10/2010 ) και το οποίο μπορείτε να το διαβάσετε και να τυπώσετε από την ιστοσελίδα του Δικτύου https://www.mkothessalias.gr/.

Επειδή , η δύναμη του νέου αυτού οργάνου ,το οποίο θα λειτουργεί σε επίπεδο Θεσσαλίας , εξαρτάται από τη δυναμική των μελών  που  το απαρτίζουν δηλ. από όλους εσάς (700 ,περίπου,Σύλλογοι σε επίπεδιο Θεσσαλίας ) ,η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή , πραγματοποιεί  ενημερωτικές ημερίδες ,σε κάθε Νομό , προκειμένου να ενημερώσει  όλους τους Συλλόγους ,Σωματεία κ.ά. για το πρωτοπόρο και καινοτόμο αυτό εγχείρημα για τα Ελληνικά δεδομένα , προκειμένου να αντιληφθούν όλοι τα τεράστια οφέλη που μπορεί να έχει ,όχι μόνο ο Φορέας που θα συμμετέχει ως Σύλλογος -Μέλος του μεγάλου αυτού Δικτύου(Ομοσπονδίας)  , αλλά και τις μεγάλες πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν σε επίπεδο Θεσσαλίας , όταν εκατοντάδες Σύλλογοι θα συντονίζουν τις δράσεις τους και θα λειτουργούν αποτελεσματικά ,επηρεάζοντας τις εξελίξεις, συμμετέχοντας και διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στις Επιτροπές Κοινωνικής Διαβούλευσης ,που προβλέπονται από το Νόμο περί «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί δύο συγκεντρώσεις στους Νομούς Καρδίτσας (Μάιος 2010) και Μαγνησίας (Ιούνιος 2010),στις οποίες, ήδη, έχουν εγγραφεί δεκάδες Σύλλογοι, ως Ιδρυτικά Μέλη  και απομένουν δύο συγκεντρώσεις των Συλλόγων στους Νομούς Τρικάλων και Λάρισας ,οι οποίες ήδη έχουν δρομολογηθεί και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την ημερομηνία έγκρισης του Καταστατικού από το Πρωτοδικείο Λάρισας στις 12/10/2010.(ΤΡΙΚΑΛΑ 28/9/2010- Μύλος «Ματσόπουλου»- ΛΑΡΙΣΑ -1Ο 10ήμερο ΟΚΤ 2010,σε χώρο που θα καθοριστεί τις επόμενες μέρες).

Σημειώνουμε και τονίζουμε ιδιαίτερα, ότι η αυτόνομη λειτουργία του Συλλόγου σας ,δεν επηρεάζεται ούτε στο ελάχιστο ,απεναντίας ενισχύεται ,γιατί θα ανήκετε ,πλέον , σε μια μεγάλη οικογένεια Συλλόγων και Φορέων ,που ασχολούνται με τα ίδια αντικείμενα ,όπως και εσείς, ανταλλάσουν απόψεις και καλές πρακτικές και συμμετέχουν , αν το επιθυμούν ,σε μεγάλες δράσεις ,όπου πολλοί φορείς μαζί, θα πραγματοποιούν σε επίπεδο Δήμου ,Νομού ή Περιφέρειας και αφορούν τον Πολιτισμό,το Περιβάλλον ,την Κοινωνική Αλληλεγγύη και την Κοιν. Οικονομία .

Τα οφέλη που θα έχετε είναι πάρα πολύ σημαντικά ,δεδομένου ότι το Δίκτυο αυτό δημιουργήθηκε για να μεταφέρει γνώση ,καλές πρακτικές και πληροφόρηση ,που ένας μεμονωμένος Σύλλογος ,δύσκολα μπορεί να έχει (Ευρωπαϊκά Προγράμματα, χρηματοδοτήσεις ,διακρατικές συνεργασίες ,σεμινάρια ,ημερίδες ,καλές πρακτικές ,συμμετοχή σε μεγάλες διοργανώσεις σε επίπεδο Θεσσαλίας ,Ελλάδας και Ευρώπης ,Ομάδες εργασίας ,συντονισμένες παρεμβάσεις σε θέματα Πολιτισμού ,Περιβάλλοντος, συνεργασία με τα Πανεπιστήμια, με άλλους Πολιτισμούς ,Χώρες και τόσα άλλα).

Πιστεύουμε ,ακράδαντα ,ότι είναι ιδιαίτερα τιμητικό για την κάθε Μη Κυβερνητική Οργάνωση ,όπως είστε εσείς , να συμμετέχει στην ίδρυση του «Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας» ,ως Ιδρυτικό Μέλος  και στη συνέχεια να συμμετέχει στην εκλογή του- πρώτου στην ιστορία -11μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας , το οποίο, σημειωτέο, θα εκλεγεί ,μόνο μέσα από τα Ιδρυτικά Μέλη του Δικτύου δηλ. από όλους εσάς ,μέχρι το τέλος του έτους ,σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί και θα κληθείτε ,φυσικά,με ειδική πρόσκληση.

Άρα ,αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα της συμμετοχής του κάθε φορέα στην προσπάθεια αυτή ,ως Ιδρυτικού Μέλους, γιατί όχι μόνο μπορεί να ορίσει υποψήφιο για το Δ.Σ., αν το επιθυμεί  ,αλλά και με την ψήφο του να εκλέξει τον καταλληλότερο να τον εκπροσωπήσει στο 11μελές  Συμβούλιο του Δικτύου ΜΚΟ Θεσσαλίας ..

Ήδη ,όπως αναφέραμε παραπάνω ,δεκάδες Σύλλογοι από τους Νομούς Καρδίτσας και Μαγνησίας ,όπου ήδη έγιναν οι ενημερωτικές συναντήσεις ,έχουν εγγραφεί ως Ιδρυτικά Μέλη και έτσι δημιουργούμε ,όλοι μαζί ,έναν σύγχρονο και δυνατό δευτεροβάθμιο Φορέα ,που θα μπορεί να παρεμβαίνει εκ μέρους της Κοινωνίας των Πολιτών ,που είμαστε όλοι εμείς οι εθελοντές και να δημιουργεί εξελίξεις θετικές για όλη τη Θεσσαλία και όχι μόνο.

Πληροφορίες ,για το Δίκτυο ,για το 4ο Συνέδριο και το Καταστατικό του Δικτύου μπορείτε να πάρετε από την ιστοσελίδα μας https://www.mkothessalias.gr/  και θα είναι χαρά μας να επικοινωνήσετε μαζί μας είτε ηλεκτρονικά ,είτε τηλεφωνικά και να μας πείτε τις προτάσεις ή παρατηρήσεις σας .

Σημειώνουμε ότι ,για την εγγραφή σας ,ως Ιδρυτικού Μέλους του Δικτύου ,θα πρέπει να έχετε μαζί σας ,κατά την Ημερίδα :

  • 1. Το συνημμένο Ειδικό πληρεξούσιο, με το οποίο ο φορέας σας θα ορίζει τον Εκπρόσωπό του
  • 2. Το Καταστατικό του Συλλόγου σας (μαζί με τις τυχόν τροποποιήσεις του ,αν υπάρχουν)
  • 3. Το Τέλος Εγγραφής ,που ανέρχεται στο ποσό των 20 ΕΥΡΩ.

Να είστε βέβαιοι ότι τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας θα είναι εξαιρετικά και θα βοηθήσουν όλη τη Θεσσαλία , από το ένα άκρο μέχρι το άλλο, δεδομένου ότι η προσπάθεια αυτή αφορά όλους ανεξαίρετα και δεν έχει ,μέχρι σήμερα, ιστορικό προηγούμενο.

Αγαπητοί μας Φίλοι και Συμπατριώτες ,

Οι ανάγκες της σημερινής εποχής, μας οδηγούν στη συνεργασία αυτή, προκειμένου, με σύγχρονα μέσα, τεχνογνωσία και πόρους, να βοηθηθούν όλοι οι Σύλλογοί μας, οι οποίοι  προσφέρουν ένα θαυμάσιο έργο και πρέπει αυτό, όχι μόνο να το επεκτείνουμε ,αλλά και να γίνει μεγαλύτερο και πιο ποιοτικό .

Καλούμε όλους σας να εγγραφείτε ως ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ του νέου αυτού Δικτύου(Ομοσπονδίας)  ,από το οποίο μόνο οφέλη μπορείτε να έχετε και που ,στο άμεσο μέλλον ,μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, στα μεγάλα και σοβαρά θέματα ,που απασχολούν τη Θεσσαλία και να εκπροσωπεί επάξια τη φωνή της Κοινωνίας των Πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, οποιουδήποτε επιπέδου, στα θέματα του Πολιτισμού ,του Περιβάλλοντος, της Κοινωνικής αλληλεγγύης και της Κοινωνικής Οικονομίας.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ: Σε περίπτωση ,που για οποιονδήποτε λόγο ,ο Σύλλογός σας δεν θα μπορέσει να συμμετέχει με εκπρόσωπό του , στην Ημερίδα που θα γίνει στα Τρίκαλα(28/9) ή στη Λάρισα ,μπορείτε να στείλετε ,με συστημένη επιστολή όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται (δηλ. το πληρεξούσιο ,το καταστατικό σας και το τέλος εγγραφής των 20€) στη διεύθυνση : ΔΙΚΤΥΟ ΜΚΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ -ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ 247-249-ΒΟΛΟΣ (ΤΚ. 38222) Υπόψη κ. ΣΚΡΙΑΠΑ ΚΩΝ.και η εγγραφή σας θα ολοκληρωθεί σε συνεννόηση μαζί σας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

(Τηλέφωνα : Κ. Σκριάπας 6974-881944 ,Δ. Γουγουλιάς 6973-323787)  fax :24210-71200

Προηγούμενο άρθρο Η ποιότητα διαβατήριο για τα ελληνικά προιόντα δήλωσε ο Ν. Λέγκας
Επόμενο άρθρο Επιστρέφουν από το Βόλο αρχαιότητες της Λάρισας