Δ. Σιούφας: Προτυποποίηση και πιστοποίηση βασικοί μοχλοί ανάπτυξης και ποιότητας


Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας, απέστειλε χαιρετισμό στην Ένωση Ελλήνων Επιστημόνων για την Προτυποποίηση και την Τυποποίηση, με αφορμή πρόσκλησή του για συμμετοχή σε προσυνεδριακή εκδήλωσή της. Ο χαιρετισμός είναι ο ακόλουθος:
«Παρακολουθώ αδιάλειπτα και συστηματικά τις δράσεις της Ένωσής σας, την στήριξα και την στηρίζω διαχρονικά, γιατί αποτελεί πρωτοποριακή αναπτυξιακή και δημιουργική συνένωση επιστημονικών δυνάμεων της χώρας, έχοντας στο πλευρό της την Πολυτεχνική Σχολή και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Από την περίοδο που διετέλεσα Υπουργός Ανάπτυξης, η ΕΝΕΠΡΟΤ είχε ήδη καθιερωθεί στα μάτια της επιστημονικής κοινότητας ως ιδιαιτέρως δραστήρια ένωση που με επιμονή και μεθοδικότητα προωθεί τις έννοιες και τις διαδικασίες για την προτυποποίηση και την τυποποίηση στη Χώρα μας.
Πιστεύοντας στους Έλληνες επιστήμονες και γνωρίζοντας ότι οι προσπάθειές σας συμβάλουν αποφασιστικά στην αύξηση της ποιότητας αλλά και της αποτελεσματικότητας της παραγωγικής διαδικασίας.
Σας συγχαίρω για τη διοργάνωση αυτής της σημαντικής εκδήλωσης με θέμα την Υγιεινή και Ασφάλεια στους Χώρους Εργασίας. Ο χώρος εργασίας αποτελεί παραδοσιακά πεδίο εφαρμογής ενός μεγάλου αριθμού κανονισμών και προτύπων. Είναι το πεδίο όπου το αντικείμενο της εργασίας σας εφάπτεται στον άνθρωπο και την εργασία του. Άλλωστε, η βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος επηρεάζει άμεσα και την παραγωγικότητα της εργασίας.
Παράλληλα, χαιρετίζω τις προσπάθειές σας για τη διοργάνωση του 6ου Πανελληνίου Συνεδρίου για την Τυποποίηση, τα Πρότυπα, και την ποιότητα που θα λάβει χώρα τον Μάιο του 2016. Εύχομαι κάθε επιτυχία στις δραστηριότητές σας, στις οποίες θα είμαι πάντα δίπλα σας.

Προηγούμενο άρθρο Δύο συλλήψεις για κάνναβη στη Λάρισα
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων