Η κάθοδος των τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας


Με παρατεταγμένα τα τρακτέρ σε δεκάδες πόλεις και χωριά στη Θεσσαλία και σε όλη τη χώρα, οι μικρομεσαίοι αγρότες ετοιμάζονται να στήσουν μπλόκα αύριο Πέμπτη σε κομβικά σημεία στη βάση του σχεδιασμού που συζητήθηκε και αποφασίστηκε στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.
Αντιδρούν στα αντιασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης, που σε συνδυασμό με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ τους πετούν μια ώρα αρχύτερα εκτός παραγωγής.
Εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών σε σύσκεψή τους αποφάσισαν το στήσιμο ισχυρού πανθεσσαλικού μπλόκου με τρακτέρ στον κόμβο της Νίκαιας στην Εθνική Οδό Αθήνας – Θεσσαλονίκης, αύριο Πέμπτη 21 Γενάρη.
Στο μεταξύ, τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα παρέταξαν δίπλα στον κόμβο της Εθνικής Οδού στο ύψος της Ανθήλης Φθιώτιδας από την Τρίτη 19 Γενάρη οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, αλιείς και αγρότες που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Μπλόκου Φθιώτιδας.
Στη Νάουσα, οι αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και τα συγκέντρωσαν όλα στη διασταύρωση της Νάουσας (Εθνική Οδός Βέροιας – Έδεσσας).
Στην Πέλλα συγκροτήθηκε, με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, το μπλόκο στον κόμβο Γυψοχωρίου.
Στην Αργολίδα μπλόκο έχει στηθεί από την περασμένη Παρασκευή στο ύψος της πλάστιγγας στη Δαλαμανάρα στην Εθνική Οδό Άργους – Ναυπλίου.
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε την Τετάρτη ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών όπου παρέδωσε υπόμνημα με τα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών
Σε κινητοποίηση προχώρησαν την Τετάρτη οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι και οι ψαράδες της Λήμνου,αντιδρώντας στα μέτρα φοροαφαίμαξής τους, στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, αλλά και γενικότερα στο ξεκλήρισμα τους από τις πολιτικές κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με προσυγκέντρωση στο Λιβαδοχώρι και στη συνέχεια, με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα κατευθύνθηκαν προς το λιμάνι της Μύρινας όπου πραγματοποίησαν συλλαλητήριο.
Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης έχουν καθορίσει Αγροτικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες από τον Έβρο έως την Κρήτη.

Προηγούμενο άρθρο Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι με 28 συλλήψεις
Επόμενο άρθρο Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων για αύριο Πέμπτη – Νέα ενημέρωση