Συλλαλητήριο από το Σωματείο προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών


Συνάδελφοι , συναδέλφισσες.
Το ασφαλιστικό για τα αφεντικά είναι κόστος! Για εμάς είναι η ζωή μας!
Καταργούν ότι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης
Για τους εργαζόμενους ο νομός για το ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!
Με το τρίτο μνημόνιο που ψηφίστηκε από ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΠΟΤΑΜΙ/ΠΑΣΟΚ/ΝΔ θέλουν να αποτελειώσουν με ότι εργατικό δικαίωμα ότι έχει απομείνει.
Οι εργαζόμενοι στον κλάδο μας όπως όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο τα μέτρα που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ αλλά και όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου για την υπεράσπιση των συμφερόντων των μεγαλοεργοδοτών ανοίγοντας δρόμους για μεγαλύτερη κερδοφορία. Οι εργοδότες αξιοποιώντας νόμους και πολιτική των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν έχουν επιβάλλει την απλήρωτη εργασία σε χιλιάδες εργαζόμενους, το πληρώνω όποτε εγώ βολεύουμε. Έχουν κάνει καθεστώς τις ατομικές συμβάσεις με μισθούς 300 & 400 ευρώ, τις απολύσεις, την υπερεντατικοποίηση της δουλειάς με συνέπεια εκατοντάδες συνάδελφοι μας να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας η’ να παραιτούνται μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς.
Το ασφαλιστικό που αυτές τις μέρες η κυβέρνηση φέρνει νέο νόμο  δεν είναι μόνο η σύνταξη, όπως πολλοί θεωρούν. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργάτη, κάθε εργαζόμενης, κάθε νέου! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακο μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας, με τα επιδόματα κυοφορίας και λοχείας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες για να μη γινόμαστε θύματα εργοδοτικών εγκλημάτων. Θέλουν να τελειώσουν με τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.
Οι δε επιχειρηματίες στην ιδιωτική υγεία και ασφάλιση τροφοδοτούνται από την κυβερνητική πολιτική της συνειδητής απαξίωσης της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συντάξεων και των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας. Ο διαρκής πόθος των μεγάλων επιχειρηματιών της υγείας για αποχώρηση του κράτους και της εργοδοσίας από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί την έναρξη χρυσών δουλειών με ζεστό χρήμα για τα αρπαχτικά των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων της υγείας.
Σήμερα δεν αρκεί οργή, η αγανάκτηση από τη διάψευση πολλών εργαζομένων των όποιων ελπίδων! Απαιτούνται αγώνες επιθετικοί, σκληρές αναμετρήσεις που θα στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα του κεφαλαίου. Αγώνες με σταθερό το μέτωπο σε κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο και στον νέο και παλιό κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους προσπαθώντας να συμβιβάσει τα αντίθετα, τα συμφέροντα του εργοδότη με τον εργαζόμενο, να συμφιλιώσει τις ανάγκες μας με τα κέρδη της εργοδοσίας.
Το ΔΣ του σωματείου με απόφαση του καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να συσπειρωθούν μαζί του και όλοι μαζί να αγωνισθούμε για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα. Να προετοιμαζόμαστε για μια ηχηρή απάντηση να απαντήσουμε με απεργιακή κινητοποίηση όταν έρθει το νομοσχέδιο στη βουλή, να μη δεχτεί κανείς να δουλέψει αυτήν την μέρα και να βγούμε όλοι στους δρόμους για να απαιτήσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους να πάρουν πίσω το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, διεκδικήσουμε αυτό που μας αξίζει για εμάς και τα παιδιά μας.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Αποκατάσταση των απωλειών κύριων και επικουρικών συντάξεων και άλλων παροχών ασφάλισης, υγείας, πρόνοιας και επαναφορά στα επίπεδα του 2009 με κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, μνημονίων και εφαρμοστικών νόμων.
Επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης, για εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, για όλα τα ταμεία.
Άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων όπως και σε ειδικές ομάδες, (αναπήρους, χήρους, χήρες).
Επαναφορά του ΕΚΑΣ στους ασφαλισμένους κάτω των 65 χρόνων.
Κατάργηση της ρήτρας του μηδενικού ελλείμματος που ισχύει στην επικουρική σύνταξη και στο εφάπαξ.
Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, της προσωρινής και εκ περιτροπής εργασίας, της ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων. Να υπάρξει πλήρης ασφαλιστική κάλυψη ανέργων, εργαζομένων με προσωρινή απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία και συμβάσεις έργου.
Κατάργηση των ρυθμίσεων για την μετατροπή των ταμείων επικουρικής ασφάλισης σε ΝΠΙΔ και για τη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!

Πανεργατικό Συλλαλητήριο Σάββατο 23 Γενάρη, 11.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία

Πανεργατική Απεργία – Πέμπτη 4 Φλεβάρη, και συγκέντρωση 10.30 π.μ, στην Κεντρική Πλατεία

Προηγούμενο άρθρο Στα άσπρα η Λάρισα - Κλειστά τα σχολεία
Επόμενο άρθρο Κλείνουν και τα Γυμνάσια - Λύκεια του Δήμου Λαρισαίων