Βραδιά Τάνγκο στο Χορίαμβο με θέμα «Είναι το Tango διαχρονικά viral;»


Βραδιά Μιλόνγκα -Τάνγκο με θέμα “Είναι το Tango διαχρονικά viral (μια ιστορία μικροβιακής επιδημίας)” πραγματοποιείται από την “Milonga del Centro”, σε συνεργασία με το περιοδικό diavasinet.gr και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χορίαμβος το Σάββατο 16 Ιανουαρίου, στις 9μμ στον Πολυχώρο του Χορίαμβου.(Γαληνού 5)
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει πλούσια συζήτηση και χορευτική βραδιά Tango που θα μείνει αξέχαστη!
Η πρωτοπόρα χορευτική βραδιά διοργανώνεται με αφορμή το κείμενο του Δρ. Νίκου Μαρκέτου με τίτλο “Η Οικουμενικότητα του Tango” που θα προλογίσει ο ίδιος ο προσκεκλημένος.
Την παρουσίαση θα έχει ο κος Άρης Καρανίκας και το συντονισμό της συζήτησης θα κάνει o κος Αποστόλης Ντόμαλης. ο οποίος θα είναι και ο DJ της βραδιάς με μουσική της Χρυσής Εποχής του Τάνγκο καθώς – της Παλιάς Φρουράς (Guardia Vieja).
Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τα αρχέτυπα, την μουσική, την ποίηση, το πάθος και τη μετουσίωση έως την τελετουργία του Αργεντίνικου Τάνγκο.
Θα γίνει αναφορά στο ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο γέννησης του, καθώς και στα αίτια αναβίωσης και παγκοσμιότητας του.
Πώς το Tango από τη λήθη και την εξορία ξαναγύρισε να πάρει την εκδίκηση του;
… όπως επισημαίνει ο καλεσμένος Δρ. Νίκος Μαρκέτος
“Μια συνεχής πολύπλοκη διαλεκτική διαμορφώνει την οικουμενικότητα του Tango από την αρχή.  Συνδέει τους ανθρώπους μέσω του συλλογικού ασυνείδητου σαν γνήσιος συνεχιστής πανάρχαιων τελετουργιών για την ύπαρξη και τον θάνατο και σαν συμβολική τέχνη υψηλής  αισθητικής. Ταυτόχρονα υφίσταται μια επεξεργασία μέσω της συνάντησης με άλλες κουλτούρες και μέσω του χρόνου. Το Tango μοιάζει σαν το τατουάζ που σήμερα μπορείς να γεμίσεις το σώμα σου, και μπορείς να το αφαιρέσεις όποτε θέλεις, αλλά και μπορεί να συμβολίζει ένα σημάδεμα στην ζωή που είναι ανεξίτηλο.”
*Δρ. ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΚΕΤΟΣ 
  
– Η ενασχόλιση του με το  Tango ξεκινά το 2002. 
– Τango DJ από το 2003: 
– Μόνιμος DJ στο “EL Bandoneon” Restaurant (2006 – 2010)  
– Διοργανωτής της  Μilonga “La Shusheta” (2010 – 2013) 
  
Προσκεκλημένος DJ στις μεγαλύτερες Αθηναϊκές Milongas και DJ στα φεστιβάλ Tango Greece, Athens Tango Acropolis Festival, Athens Hotel Grande Bretagne, Crete Sunny Tango Vacations, Preveza Tango Events, Καλαμάτα  

Ψυχίατρος – θεραπευτής οικογένειας και ομάδας, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικής Σκέψης & Ψυχοθεραπείας, εκδότης του ηλεκτρονικού περιοδικού “Συστημική σκέψη & Ψυχοθεραπεία” 
– Ψυχίατρος της Ψυχιατρικής κλινικής του ΓΝΑ Γ. Γεννηματάς, 
– Συγγραφικό έργο με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, 
– Εκπαιδευτικό έργο συνεχώς από το 1992 στην εκπαίδευση θεραπευτών για την θεραπεία οικογένειας και ομάδας. 

Προηγούμενο άρθρο Η επιστροφή του ρεαλισμού… - Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Επόμενο άρθρο Δήλωση Κέλλα για την εκλογή Μητσοτάκη στην αρχηγία της ΝΔ