Μάξιμος: Νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ΝΔ


Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος ενόψει των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι εσωκομματικές εκλογές του πρώτου γύρου απέδειξαν ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα ζωντανό, με ρίζες βαθιές στην ελληνική κοινωνία. Απέδειξαν ακόμη ότι η φιλελεύθερη παράταξη αποτελεί πάντοτε τη μεγάλη ελπίδα απέναντι σε μια μονίμως ανεύθυνη και ανεπαρκή κυβέρνηση.
Στο δεύτερο γύρο, δίνεται η ευκαιρία στα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να ξαναστείλουν και πάλι, με τη μαζική τους συμμετοχή, αυτό το ηχηρό μήνυμα.
Η επιτυχής ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών -που θα έπρεπε, ωστόσο, όπως εγκαίρως επισήμανα, να είχαν πραγματοποιηθεί πριν ένα χρόνο, ώστε να αποφεύγαμε πολλά από τα δεινά που υπεστήκαμε– και η πανηγυρική εκλογή του νέου αρχηγού της παράταξης πρέπει να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο της ιστορίας μας. Ο νέος πρόεδρος οφείλει να κινηθεί σε δύο μέτωπα ταυτοχρόνως:
1. Να δουλέψει για την ενότητα της παράταξης και της κεντροδεξιάς ταυτότητάς της, γεγονός που συνεπάγεται τη συνύπαρξη και συνοδοιπορία όλων των δυνάμεων που βρίσκονται από το κέντρο έως και τη λαϊκή δεξιά. Αυτή είναι και η μεγάλη παρακαταθήκη του ιδρυτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Καραμανλή, την οποία και πρέπει όλοι να σεβαστούμε και να ακολουθήσουμε.
2. Να στοχεύσει στην αναβάθμιση του ρόλου του κόμματος ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα και ως κυβέρνηση αύριο. Η εποικοδομητική, αλλά και χωρίς εκπτώσεις σε θέματα αρχών στην οικονομία και στα εθνικά ζητήματα, στάση μας, απέναντι σε μια παραπαίουσα και γι’ αυτό επικίνδυνη κυβέρνηση, είναι ευθύνη πρωτίστως του νέου αρχηγού. Και για το λόγο αυτό πρέπει να διαθέτει το κύρος και την εμπειρία, τη μετριοπάθεια αλλά και την αποφασιστικότητα για να αναδείξει τα αναμφίβολα πλεονεκτήματα των θέσεών μας.
Είμαι πεπεισμένος ότι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της παράταξης. Προσωπικά δεν επέλεξα ποτέ ρόλο Ποντίου Πιλάτου. Σεβόμενος την επιλογή της καθεμιάς και του καθένα είπα ευθαρσώς την προσωπική μου επιλογή. Καλώ, λοιπόν, τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες βάζοντας τη δική τους υπογραφή στην νεότερη ιστορία του κόμματος, που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Προηγούμενο άρθρο Ξεστολίζοντας το Δέντρο Αλληλεγγύης
Επόμενο άρθρο Ο Χρ. Κέλλας για τα επεισόδια με συνταξιούχους στο Σύνταγμα