Μάξιμος: Υποστελέχωση του δημοσίου ελέω… επαναπροσλήψεων!


«Σε παραδοχή της υποστελέχωσης των νευραλγικών θέσεων του δημοσίου τομέα προέβη στην ουσία η κυβέρνηση, καθώς από τις 11.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που προβλέπονταν για το 2015 οι 7.500 καλύφθηκαν από τις επαναπροσλήψεις χωρίς τον οποιονδήποτε προγραμματισμό, εξυπηρετώντας το δίχως άλλο συγκεκριμένες μικροκομματικές σκοπιμότητες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ». Τα παραπάνω επισημαίνει σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σχολιάζοντας τις απαντήσεις που έλαβε σε ερώτηση που είχε συνυπογράψει με άλλους βουλευτές της παράταξης.
Στις απαντήσεις του υπουργού Εσωτερικών κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη και του υφυπουργού κ. Ιωάννη Μπαλάφα σημειώνονται τα εξής:
«Όσον αφορά στην ενίσχυση με προσωπικό των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Επιτροπή της ΠΥΣ 33/206, όπως ισχύει, έχει εγκρίνει κατά το έτος 2015, την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού και την έκδοση αποφάσεων κατανομής ως εξής :
Α. Υπουργείο Υγείας :
Εγκρίσεις
• 2.440 άτομα ως μόνιμο προσωπικό, μεταξύ των οποίων Ιατρικό και Νοσηλευτικό Προσωπικό
Καταvoμές
• 42 Ιατροί
• 186 άτομα, κατηγορίας ΔΕ στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ),
Β. Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:
Εγκρίσεις
Έκτακτο προσωπικό
• 20.083 Εκπαιδευτικοί (Αναπληρωτές και Ωρομίσθιοι) για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
• 801 άτομα, Διδακτικό προσωπικό για ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ
Κατανομές
• 281 άτομα, Διδακτικό προσωπικό για ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ
II. Ο αριθμός των εγκρίσεων με απόφαση της Επιτροπής της ΠΥΣ 33/2006, όπως ισχύει για πρόσληψη προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου και Συμβάσεων Μίσθωσης έργου, που επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχεται σε 14.452 άτομα.
III. Όταν διαπιστώνεται αρμοδίως έλλειψη προσωπικού, υποστελέχωση κλπ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των Υπηρεσιών αυτών σε προσωπικό, είναι εφικτή η στελέχωση αυτών με αποσπάσεις προσωπικού από άλλες Υπηρεσίες ή με μετάταξη προσωπικού κατόπιν Πρόσκλησης -Ανακοίνωσης από το φορέα υποδοχής με τη διαδικασία που προβλέπεται στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο (ν. 3528/2007, άρθρα 68 και 71, αντίστοιχα).
Όσον αφορά στις Υπηρεσίες που αναφέρονται στο τρίτο υποερώτημα, σημειώνεται ότι, […] μετατάχθηκαν 142 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, βάσει των από 25.11.2014 νέων οριστικών πινάκων διάθεσης του Α.Σ.Ε.Π., σε υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Δ.Ο.Υ. και ΤΕΛΩΝΕΙΑ) του Υπουργείου Οικονομικών, όπως επίσης, […] μετατάχθηκαν 30 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Το αρμόδιο υπουργείο ιδιαίτερα για το προσωπικό των ΟΤΑ αναφέρει ότι «Για το 2015 […] ο αριθμός των διατιθέμενων εγκρίσεων έχει σχεδόν εξαντληθεί, […] εγκρίθηκαν 826 συμβάσεις ορισμένου χρόνου και 189 συμβάσεις μίσθωσης έργου στους Ο.Τ.Α. της χώρας (εξ αυτών ανακλήθηκαν εν συνεχεία 15 εγκρίσεις), ενώ έχει προωθηθεί η έγκριση άλλων 32 συμβάσεων στους Ο.Τ.Α».

Προηγούμενο άρθρο Η ετήσια Γ.Σ. των Αντιπροσώπων του ΕΚΝΛ στις 17 Ιανουαρίου
Επόμενο άρθρο Δύο προσλήψεις σε ΝΠΔΔ του Δήμου Φαρσάλων